Családireceptkönyv.hu

Galuska, Gigu féle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ek zsír
1 tojás
2 ek liszt

Elkészítés:


A zsírt ée a tojást villával összetör
hozzá a liszt, normálisra besűrít
forró levesbe szaggat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek, Meleg levesek, Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Mákos vagy diós tészta
Mákos vagy diós tészta

A kifőtt tésztát tányérokra szedjük és megszórjuk az őrölt mák és porcukor vagy a darált dió és porcukor keverékével.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Túrónudli
Túrónudli

A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. Nekem 70 g liszt kellett, de ez fü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplilángos
Krumplilángos

A krumplit meghámozzuk, daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük róla, jó alaposan lecsöpögtetjük, s még melegen összetörjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 2 tk sót, 30...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Egyszerű pitetészta hidegvizzel
Egyszerű pitetészta hidegvizzel

Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában bor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk