menu

Családireceptkönyv.hu

Galuska, Gigu féle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ek zsír
1 tojás
2 ek liszt

Elkészítés:


A zsírt ée a tojást villával összetör
hozzá a liszt, normálisra besűrít
forró levesbe szaggat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek, Meleg levesek, Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Tortilla lapok
Tortilla lapok

kenyérsütőgépben 8-as program (dagasztás, kelesztés), 16 részre osztjuk és lapos cipókat formálunk. Letakarva 10 p. pihentetés után lisztes felületen kinyújtjuk vékonyra (kb. 20 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott túrós tészta
Rakott túrós tészta

A tésztát a szokásos módon, sós, olajos vízben kifőzzük. A túrót összekeverjük a tejföllel, a tojással és egy kevés sóval. (Én kevertem bele a pirított szalonnából is.) A sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stíriai metélt
Stíriai metélt

Lépés: 1 A tehéntúrót szitán átpasszírozzuk, hozzáadjuk a megszitált lisztet, és összegyúrjuk a tojások sárgájával, a tejföllel, a cukorral és a sóval. Pár percig pihentetjük a té...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés lángos
Bögrés lángos

1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk