menu

Családireceptkönyv.hu

Spenótos spagetti


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál margarin
- 1 csomag fagyasztott spenót
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 db paradicsom kockára vágva
- 3 tojás sárgája
- 1/ póréhagyma apróra vágva
- 1 csapott evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 2 dl főzőtejszín
- 1 marék spagetti tészta
- 10 dkg trappista sajt reszelve

Elkészítés:


A margarinon és az olajon a hagymát , a póréhagymát, és a fokhagymát megpárolom, majd hozzá adom a szeletelt paradicsomot.
Az edénybe középre helyezem a tésztát, majd köré halmozom a spenótot, és fűszerezem a sóval, borssal, és felöntöm 2 dl vízzel.
Fedő alatt párolom, néha megkeverem. Ha a tészta is megpuhult, hozzá adom a sajtot, összekeverem a tojás sárgáját a tejszínnel, és a tűzről levett ételbe keverem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sonkás rakott tészta
Sonkás rakott tészta

a makarónit vagy laskát megfőzzük , leszürjük -a sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk -a laskát összekeverjük margarinnal és a sonkával -egy edényt ( jénait vagy tepsit ) jó...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Túrógombóc
Túrógombóc

1. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, félretesszük. 2. A túrót villával összetörjük, hozzá keverjük a tojás sárgáját, a sót, cukrot, lisztet, és végül a fehérje kemény ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
ÉLusta lángos
ÉLusta lángos

1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk 5-10 perc alatt. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, majd a felfuttatott élesztős tejet és bedagas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás lepény Katától recept
Almás lepény Katától recept

A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, összegyúrjuk a vajjal, tojássárgájával, cukorral és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát a hűtőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk