- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál margarin
- 1 csomag fagyasztott spenót
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 db paradicsom kockára vágva
- 3 tojás sárgája
- 1/ póréhagyma apróra vágva
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál kanál őrölt fekete bors
- 2 dl főzőtejszín
- 1 marék spagetti tészta
- 10 dkg trappista sajt reszelve
A margarinon és az olajon a hagymát , a póréhagymát, és a fokhagymát megpárolom, majd hozzá adom a szeletelt paradicsomot.
Az edénybe középre helyezem a tésztát, majd köré halmozom a spenótot, és fűszerezem a sóval, borssal, és felöntöm 2 dl vízzel.
Fedő alatt párolom, néha megkeverem. Ha a tészta is megpuhult, hozzá adom a sajtot, összekeverem a tojás sárgáját a tejszínnel, és a tűzről levett ételbe keverem.
A tésztát forrásban lévő vízben készre főzzük, majd leszűrjük és egyből lehűtjük. A hagymát és a répát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. A fagyasztott zöldségmixet kiolv...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és 1-1,2 dl vizet, az egészből sima tésztát gyúrunk, amit 30 percig pihentetünk. Ezután a tésztát lisztezett desz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztát szokásos módon (sós, olajos vízben) felteszem főni, nem főzöm, csak ressre, hiszen később még bekerül a sütőbe. Amíg a tészta fő, beleteszem az aprítógépbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben. Ha felfutott a liszthez öntjük, hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát, sót, kevés olajat és elkezdjük dagasztani. További tej hozzáadás...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes