- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál margarin
- 1 csomag fagyasztott spenót
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 db paradicsom kockára vágva
- 3 tojás sárgája
- 1/ póréhagyma apróra vágva
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál kanál őrölt fekete bors
- 2 dl főzőtejszín
- 1 marék spagetti tészta
- 10 dkg trappista sajt reszelve
A margarinon és az olajon a hagymát , a póréhagymát, és a fokhagymát megpárolom, majd hozzá adom a szeletelt paradicsomot.
Az edénybe középre helyezem a tésztát, majd köré halmozom a spenótot, és fűszerezem a sóval, borssal, és felöntöm 2 dl vízzel.
Fedő alatt párolom, néha megkeverem. Ha a tészta is megpuhult, hozzá adom a sajtot, összekeverem a tojás sárgáját a tejszínnel, és a tűzről levett ételbe keverem.
A krumplit hámozd meg, és apró kockára vágva sós vízben főzd meg. Közben főzd ki a tésztát is. A hagymát olajon dinszteld meg, szórd bele a pirospaprikát, és tedd hozzá a kicsit...
Elkészítési idő: 1Az élesztőt a fele tejjel, porcukorral felfuttatom (hagyom egy 15 percig), majd a többi anyag hozzáadásával inkább lágy tésztát dagasztok. Fontos, hogy az anyagok azonos hőmérsékle...
Elkészítési idő:A hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe teszem és dagasztó programon végig dolgoztatom.. Kivéve átgyúrom, majd kelesztőtálba téve 1 órát kelesztem. Ha megkelt 10 egyenlő részre vág...
Elkészítési idő: 180perc