4 egész tojás,
45dkg főtt paszternák
20dkg mandulaliszt
3 evőkanál tápiókaliszt
3 evőkanál Útifümaghéj
10 dkg olvasztott zsir
1,5 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna fölfuttatva citromlével.
Mindent egy tálba teszünk, összegyúrjuk. Vizes kézzel pogácsákat vagy rudakat formázunk. Bevagdossuk, megkenjük tojássárgájaval, megszórjuk szezammaggal, lenmaggal, bármivel.
200 fokon sütjük, amig szint kap.
Nagyon szaftos, puha!!
1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük, majd leszűrjük. 2. A tojássárgákat a puha vajjal, a cukrokkal habosra habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát,a reszelt citro...
Elkészítési idő: 45 percA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátes...
Elkészítési idő: 1 óraAz áttört tehéntúrót összekeverjük a liszttel, hozzáadunk két tojást, pici sót, és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a kerek lapo...
Elkészítési idő: 1 óra