- 250 gr csusza- vagy fodros kocka tészta,
- 250 gr tehéntúró,
- 200 gr tejföl,
- 250 gr kolozsvári szalonna,
- 300-400 gr bacon,
A tésztát kifőztem és hagytam jól lecsepegni.
A kockára vágott kolozsvári (vagy csemege szalonnát ) aranybarnára pirítottam,kiszedtem.
180°-ra közben előmelegítem a sütőt.
A tésztát a túróval és tejföllel, 1-2 kanál szalonna zsírral összekevertem, majd a pirított szalonnával is.
Egy őzgerinc formát kibéleltem a baconnel, belekanalaztam az összekevert tésztát, lenyomkodtam és a lelógó bacon szeletekkel beborítottam.
Mivel már készítettem ilyen baconba göngyölt ételt, tudtam, hogy az alja nem pirul meg rendesen és ki kell majd borítani, visszatenni a sütőbe a másik oldalát is megsütni.
Ezért is tettem a formát egy sütőpapíros sütőlemezre. Amikor kiforditottam a formából, nagyon jól jött, arra borítottam rá.
Mindkét oldalát kb 20-20 percig sütöttem.
Brutál finom és nagyon laktató. Drágább, mint a hagyományos túrós csusza, de vendégváró is lehet csodás külleme miatt.
Ha még nem készítettétek, próbáljátok ki, nem bánjátok meg.
A képeken látszik, milyen a szerkezete frissen felvágva és mennyire csodásan néz ki, mikor már kihűlt.
A vöröshagymát megpucoljuk,karikákra vágjuk,zöldhagymát is zsíron kezdjük el pirítani.Hozzáadjuk a kockára vágott sonkánkat is és megpirítjuk a hagymával együtt,fűszerezzük egy ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, még melegen áttörjük, kihűtjük !!!!!!!!!. Hozzáadjuk a 2 nyers tojásfehérjét, a lisztet és a csipet sót. 20 percig letakarva pihentetjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesHagymát és a fokhagymát megdinsztelni, és a rákokat átpirítani. Vegeta, bors, chili, szárított zöldfűszerekkel ízesíteni. . Egy kis pohár tejszínnel átforralni, majd beletenni a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszüka tésztát sós vízben főni. Miközben a tészta fő, beletesszük a vajat és egy kis olívaolajat egy előre felforrósított serpenyőbe. Belerakjuka bacont és megszórjuk borssa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű