1 nagyobb fej vöröshagyma
1 kg darált hús
lasagne tészta(az én tepsimbe 12 db fért)
olaj
sajt
kecsap
milánói alap
só
bors
majoranna
A hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Rárakom a darált húst, fehéredés után pedig ízlés szerint fűszerezem(só, bors, majoranna, kecsap, milánói alap) és milánói szószt készítek belőle. Ha ez kész, félreteszem, lereszelem a sajtot, és egy kiolajozott tepsibe lerakom a lasagne tésztát. Rárakok egy adag milánóit, megszórom sajttal, és jöhet a következő sor tészta. Ezt addig rakom amíg van a hozzávalókból. A tetejére egy sor tésztát raktam és bőven megszórtam sajttal, majd előmelegített sütőben 200 °C, 30 perc alatt megsütöttem.
A lasagne tésztát nem főzöm meg, mert a szósztól megpuhul.
Besamel mártással elkészítve "igazibb" íze van, de én azt most kihagytam.
A penne tésztát megfőzöm, vegetás tejföllel összekeverem (nagy pohár tejföl! , borsos sonkát és főtt brokkolit dobálok rá. Reszelt sajttal megszórom és kb. fél óra alatt átsütöm...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztát félkeményre főzzük és pár percig a vízben hagyjuk. Öntsünk egy fél pohár hideg vizet rá, hogy ne főjön tovább csak a tészta szívjon magába egy kis vizet. Így nem lesz lág...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz olívaolajon megfuttatjuk a hajszálvékony szeletekre vagy nagyon finomra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott koktélparadicsomokat. Pár perc alatt átf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. 2. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat. 3. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű