1 nagyobb fej vöröshagyma
1 kg darált hús
lasagne tészta(az én tepsimbe 12 db fért)
olaj
sajt
kecsap
milánói alap
só
bors
majoranna
A hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Rárakom a darált húst, fehéredés után pedig ízlés szerint fűszerezem(só, bors, majoranna, kecsap, milánói alap) és milánói szószt készítek belőle. Ha ez kész, félreteszem, lereszelem a sajtot, és egy kiolajozott tepsibe lerakom a lasagne tésztát. Rárakok egy adag milánóit, megszórom sajttal, és jöhet a következő sor tészta. Ezt addig rakom amíg van a hozzávalókból. A tetejére egy sor tésztát raktam és bőven megszórtam sajttal, majd előmelegített sütőben 200 °C, 30 perc alatt megsütöttem.
A lasagne tésztát nem főzöm meg, mert a szósztól megpuhul.
Besamel mártással elkészítve "igazibb" íze van, de én azt most kihagytam.
A liszt és kefir kiméréshez előkészítünk egy db, 250 ml-es bögrét. Kimérjük a 2 bögre lisztet, egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az 1 bögre kefirt, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit pucold meg, és vágd fel kisebb kockákra. Enyhén sós vízben főzd puhára körülbelül 15 perc alatt, majd szűrd le, és hűtsd langyosra. A kolbászt kockázd fel. A vöröshagymá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÉlesztőt felfuttatom tejjel,pici liszttel és cukorral. Összekeverem a többi hozzávalóval és kelesztem.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA calzone tésztájához mérd a lisztet egy nagy tálba. Add hozzá a sót és az életsztőt. Képezz egy mélyedést a közepébe, öntsd bele az olajat és a vizet. Lisztes kézzel dogozd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű