50 dkg finomliszt
10 dkg élesztő
1,5 dl tej
1,5 dl víz
4 ek olaj
só,cukor (kb 1 ek)
Feltétnek amit csak szeretnénk.
A lisztet egy tálba öntjük, a közepére egy kis mélyedést készítünk. Az élesztőt a langyos,cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszt közepére öntjük. Egy kis liszttel elkeverjük,majd letakarjuk, és kb 20 percig kelesztjük.
Amikor megkelt, hozzáöntjük a vizet, az olajat, megsózzuk, és megdagasztjuk. Robotgéppel, vagy akár kézzel is (nagyon ragad).
Amikor már szépen összeállt a tészta, letakarjuk, és duplájára kelesztjük (kb 1 óra). Amikor megkelt, a tepsit kiolajozzuk,és a tésztát belenyújtuk, tepsi formájúra igazítjuk. Kb 40 perc alatt megsül, sütőtől függően. Akkor jó, amikor a kést beleszúrva már nem ragad hozzá a tészta. Amikor már nagyjából jó,megkenjük a szósszal,végül a sajtot kell ráolvasztani.
Minél többször gyúrjuk át,és kelesztjük újra,annál finomabb lesz.
Először a besamelt kell elkészíteni: a 4 dkg vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne a 4 dkg lisztet, majd 4 dl tejjel felöntjük, besűrítjük, kihűtjük. 25 dkg makarónit sós vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és egy hőálló tepsibe öntjük. A szalonnát kockákra vágjuk, ízlés szerint üvegesre sütjük. A túrót a tejföllel eldolgozzuk, a tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelengedjük a spenótkrémet. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és fekockázzuk. A sajtot elmorzsoljuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta húskockákat. Meghintjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 db tojás keményre főzzük, közben kockákra daraboljuk a csirkemellsonkát és a vöröshagymát. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, ha kész, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű