50 dkg finomliszt
10 dkg élesztő
1,5 dl tej
1,5 dl víz
4 ek olaj
só,cukor (kb 1 ek)
Feltétnek amit csak szeretnénk.
A lisztet egy tálba öntjük, a közepére egy kis mélyedést készítünk. Az élesztőt a langyos,cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszt közepére öntjük. Egy kis liszttel elkeverjük,majd letakarjuk, és kb 20 percig kelesztjük.
Amikor megkelt, hozzáöntjük a vizet, az olajat, megsózzuk, és megdagasztjuk. Robotgéppel, vagy akár kézzel is (nagyon ragad).
Amikor már szépen összeállt a tészta, letakarjuk, és duplájára kelesztjük (kb 1 óra). Amikor megkelt, a tepsit kiolajozzuk,és a tésztát belenyújtuk, tepsi formájúra igazítjuk. Kb 40 perc alatt megsül, sütőtől függően. Akkor jó, amikor a kést beleszúrva már nem ragad hozzá a tészta. Amikor már nagyjából jó,megkenjük a szósszal,végül a sajtot kell ráolvasztani.
Minél többször gyúrjuk át,és kelesztjük újra,annál finomabb lesz.
A tarját apró kockára vágom és egy serpenyőben zsirjára sütöm, majd hozzáadom a szeletekre vágott csiperkét, összepirítom, rádobom a felaprított újhagymát, átforgatom, felöntöm a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kefírt, cukrot, sót és élesztőt elkeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágyabb, nem folyós tésztát kapunk. Lefedve duplájára kelesztjük, ez kb. 2-3 óra hossza, hőmérséklet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű