1 bögre kefír,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 – 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére.
Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit.
Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.
Melegen kínáljuk, tejföllel megkenve is fogyaszthatjuk.
A padlizsánokat hosszában félbevágom, a húsát mélyen bevagdosom, meglocsolom olívaolajjal és egy olajozott tepsibe teszem, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tolom és 40-45 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintasütőt előmelegítjük. Egy kisebb tálkába öntünk kevéske olajat. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sütőport, a sót, a cukrot és jól elkeverjük. A liszt köz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük ki a zacskón írtaknak megfelelően. Az összes zöldséget julienne-re, a csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, a garnélát megtisztítjuk. A vékonyra vágott csi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFentieket összegyúrjuk, és 4 cipóra osztjuk, kisodorjuk nyújtófával. Bármivel tölthetjük, és azonnal, nem muszáj pihentetni! Töltés előtt megkenjük olajos tejföllel a lapokat, tete...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű