Hozzávalók:
1 l. tej,
13 ek. búzadara,
mazsola,
cukor,
vanilin cukor,
reszelt citromhéj,
1 kis üveg lekvár,
6 db. tojásfehérjéből a hab bele porcukor.
Elkészítés:
Az 1l tejből a búzadarával, cukorral,vanilin cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával egy kemény tejbegrízt főzök.
Ha egy kicsit hűlt a gríz rákenem a lekvárt.
A tojásfehérjét porcukorral kemény habbá verem, rákenem a lekvár tetejére, és beteszem a sütőbe. Ez egy kistepsire való adag. 30x18.
Addig sütöm amíg a hab szép barna színt kap.
A tepsit vajaztam és zsemlemorzsával megszórtam úgy öntöttem bele a grízt.
Egy kiadós leves után ideális második-aki szereti
smile hangulatjel
Jó étvágyat kívánok!
A vöröshagymát, fokhagymát apóra vágjuk, koktélparadicsomot felszeleteljük. Kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát és a garnélarákot hozzáadjuk. Pár perc a...
Elkészítési idő:A dagasztótálba tesszük a lisztet és a közepébe egy kis mélyedésbe szórjuk a kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Ha felfutott az éles...
Elkészítési idő:1. A réteslap felét fóliára terítjük és átkenjük olívaolajjal. 2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és összekeverjük a felvagdosott paradicsommal, bazsalikommal. Ezt ráken...
Elkészítési idő: