Hozzávalók:
1 l. tej,
13 ek. búzadara,
mazsola,
cukor,
vanilin cukor,
reszelt citromhéj,
1 kis üveg lekvár,
6 db. tojásfehérjéből a hab bele porcukor.
Elkészítés:
Az 1l tejből a búzadarával, cukorral,vanilin cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával egy kemény tejbegrízt főzök.
Ha egy kicsit hűlt a gríz rákenem a lekvárt.
A tojásfehérjét porcukorral kemény habbá verem, rákenem a lekvár tetejére, és beteszem a sütőbe. Ez egy kistepsire való adag. 30x18.
Addig sütöm amíg a hab szép barna színt kap.
A tepsit vajaztam és zsemlemorzsával megszórtam úgy öntöttem bele a grízt.
Egy kiadós leves után ideális második-aki szereti
smile hangulatjel
Jó étvágyat kívánok!
A tejet kézmelegre melegítjük, majd elmorzsoljuk benne a friss élesztőt, és szórunk hozzá egy-egy nagy csipet lisztet és cukrot. Hagyjuk meleg helyen, hogy az élesztő felfusson. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzzük. A vajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a 2 ek lisztet, majd felöntjük az 1 dl tejszínnel és 2 dl tejjel. Visszate...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1.A hagymát és a kápiát apróra vágjuk és az olajon elődinszteljük. A megtisztított gombát a szárával együtt szeleteljük, a hagymához adjuk, fűszerezzük és a saját levében roppanósr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként rakjunk fel sós vizet forrni a tésztának. Általában 1 kiló tésztához 10 liter vizet kéne használni. Picit lehet kevesebb, de muszáj ellepnie azt. Amikor forr a víz,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű