2 személyre:
2 gerezd fokhagyma
2 nagy paradicsom kockára vágva
1 nagy löttyintés olivaolaj
250 g olasz tészta (ha van, akkor penne)
3 g csípős paprika (a legjobb 1 egész macskapöcse)
2 szál petrezselyem picire vágva
60 g reszelt kemény sajt (a legjobb a pecorino, de jó a parmezán is)
só, víz
Tegyél a serpenyőbe egy nagy löttyintés olajat és bele a 2 fokhagymát félbe vágva. Piritsd 2 percig majd add hozzá a csipos paprikát picire vágva, 2 perc majd a kockára vágott 2 paradicsomot is. Lassú tűzön, fedő alatt főzni, időnként megkeverni.
Közben tegyél fel bő vizet, sózd meg, majd főzd meg a tésztát. Főzési idő: ami a zacsira van irva - 2 perc.
Vedd ki a paris serpenyőből a fokhagymát. Szűrd le a kész tésztát (ne öblitsd le hideg vizzel!) és öntsd hozzá a paradicsomszószhoz.
Gyorsan tedd bele a reszelt sajtot és a petrezselymet, kevergesd pontosan 2 percig.
Kész, mehet a tányérra :)!
A tésztával kezdünk. Összekeverjük, majd összegyúrjuk a lisztet, a vizet, a sót és a tojást. Addig gyúrjuk, amíg szép, egyenletes tésztát kapunk, majd félretesszük pihenni, amíg ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd meleg helyen, jól betakarva 1-1,5 órán keresztül kelesztjük. 3 felé vesszük a megkelt tésztát. Mindegyik részt négyzet alakúra ny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A langyos, cukrozott tejben felfuttatom az élesztőt, majd a liszthez keverek mindent, hólyagosra dagasztom (géppel kb. 10 percig). Kb. 30 percig kelesztem 30 fokon, szo...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézLereszelem a káposztát, olajon megdinsztelem.(megbarnul) Kifőzöm a fordos nagykockát és összekeverem. Cukorral vagy borssal is finom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű