2 személyre:
2 gerezd fokhagyma
2 nagy paradicsom kockára vágva
1 nagy löttyintés olivaolaj
250 g olasz tészta (ha van, akkor penne)
3 g csípős paprika (a legjobb 1 egész macskapöcse)
2 szál petrezselyem picire vágva
60 g reszelt kemény sajt (a legjobb a pecorino, de jó a parmezán is)
só, víz
Tegyél a serpenyőbe egy nagy löttyintés olajat és bele a 2 fokhagymát félbe vágva. Piritsd 2 percig majd add hozzá a csipos paprikát picire vágva, 2 perc majd a kockára vágott 2 paradicsomot is. Lassú tűzön, fedő alatt főzni, időnként megkeverni.
Közben tegyél fel bő vizet, sózd meg, majd főzd meg a tésztát. Főzési idő: ami a zacsira van irva - 2 perc.
Vedd ki a paris serpenyőből a fokhagymát. Szűrd le a kész tésztát (ne öblitsd le hideg vizzel!) és öntsd hozzá a paradicsomszószhoz.
Gyorsan tedd bele a reszelt sajtot és a petrezselymet, kevergesd pontosan 2 percig.
Kész, mehet a tányérra :)!
Tészta: 1. A liszt közepébe csinálj egy lyukat, üsd bele a tojásokat és a sót. Egy villával kezd el felverni a tojásokat, közben adagold a lisztet a széléről. Dolgozd össze a tesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, félretesszük. 2. A túrót villával összetörjük, hozzá keverjük a tojás sárgáját, a sót, cukrot, lisztet, és végül a fehérje kemény ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is a tésztának egy fazékban vizet forralunk, hogy míg a mártást elkészítjük, addig a tészta is készüljön. A bacont felkockázzuk és megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Aprítsd fel a hagymát és kevés olajon dinszteld meg. 2. Add hozzá a kockára vágott csirkemelldarabokat, és pirítsd meg őket. 3. Keverd hozzá a tejszínt, és ízlésed szerint sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű