12 db virsli, 1 bögre liszt, 1 bögre kukoricaliszt, ízlés szerint őrölt feketebors (nem kell sok), 1 teáskanál só, fél teáskanál cukor, 1 csomag sütőpor, 1 db tojás, 1 és ¼ bögre tej, olaj a sütéshez, hurkapálca, 12 db, bár ha felezzük akkor csak 6 db
Olvass tovább: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/corn-dog/
Én jó hosszú frankfurti virsliket kaptam (nálunk ez van a boltban csak), ezért félbe törtem őket. A bögrém-apukám ezer éves pöttyös bögréje, ami 3 dl-es, ha csurig töltöm.
A liszteket egy tálba tesszük,hozzáadjuk az átszitált sütőport, cukrot, sót, őrölt borsot és összekeverjük
közepébe tesszük a tojást, majd fokozatosan a tejet is,
és jó sima csomómentes tésztát keverünk. Nem szabad folyósnak lennie a tésztának, de ugyanakkor túl sűrűnek sem.
Az olajat felforrósítjuk. Míg melegszik a virsliket hurkapálcára szúrjuk
én elfeleztem őket, bőven elég volt 1 hurkapálca 2 db virslihez) majd lisztbe forgatjuk, és kicsit lerázzuk, épp csak lisztes legyen, hogy ráragadjon a massza.
Egy hosszúkás pohárba töltjük a masszát,
és beleállítjuk a virslit, úgy hogy ellepje az alját is a massza,
majd a forró olajba tesszük Fel fognak jönni az olaj tetejére, de frankón forognak maguktól, vagy segíthetünk is picit neki. 3 db-ot tegyünk be egyszerre sülni, vagy 4-et hogy legyen helyük forogni. Kb 3 perc alatt szép barnára sülnek,
akkor egy papírkéztörlőre szedjük.
A túrót egy nagyobb edényben összetörjük, és a liszttel, tojásokkal, sóval, vízzel galuskatésztává állítjuk össze. (Én erre egy kézi robotgép dagasztó-fejét használom.) A kolozsvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzöm sós vízben. A vajon megpirítom a kockára vágott csirkemellet, megfűszerezem, rádobom az apróra vágott kaprot és megpárolom. Majd felöntöm a tejszínnel és összefor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát kifőzni. Tejszínt, tojásokat, fűszereket összekeverni. Bacont pirítani. Mindent rá a főtt tésztára, sajt a tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát főzd ki enyhén sós vízben. Szűrd le, és tedd félre. 2. Egy lábosba tedd bele az olajat, rakd bele a grízt és pirítsd meg. 3. Utána engedd fel 1 pohár vízzel (k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű