Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pate sucrée (ejtsd:pát szükré)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g vaj
200 g porcukor
500 g liszt
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
Fél kávéskanál só

Elkészítés:


Pâte sucrée – édes alaptészta elkészítése

Egy tálban keverd habosra a szobahőmérsékletű vajat, add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Keverd ki homogén krémmé.
Add hozzá a tojásokat egyenként, és keverd jól el az egészet.
Szitáld bele vagy egyszerűen add hozzá a lisztet és a sót. Keverd össze amennyire lehetséges.
Borítsd ki egy munkapultra, és a kezeddel dolgozd össze a tésztát egy nagy golyóvá. Csomagold műanyag fóliába, és felhasználás előtt legalább 30 percre tedd hűtőbe.
A pâte sucrée tészta hűtőben a tojás tartalma miatt legfeljebb 2-3 napig áll el. Az itt megadott mennyiség elég sok, ebből két darab 20-22 cm-es torta (pl. tarte tatin vagy gyümölcstorta), vagy rengeteg kis kosárka kijön. Ha csak egy alkalomra sütsz, akkor érdemes a mennyiségek felével, egy tojással számolni.

Ha nincs külön recept, akkor a pâte sucrée felhasználásával kiváló és egyszerű gyümölcstorta készíthető. Süsd meg vakon a tésztát akár nagyobb, akár kisebb kosárka méretű tortaformában. Töltsd meg kb. félig cukrászkrémmel, és halmozz a tetejére friss gyümölcsöt. Egyszerű, de mégis tökéletes sütemény!

A vakon sütés hőfoka és ideje a tésztától függ, ezt általában a receptben megadják, de a 170-180 fok és a 15-20 perc a legjellemzőbb. A vakon sütött tészta akkor jó, ha a szélei már enyhén megbarnultak, és a közepének is tartása van. A vakon sütés ideje függ még attól is, hogy utána kell-e még a tésztát sütni, vagy már csak hideg krém kerül bele.

Trükkök, tippek, praktikák:


Pate sucrée (ejtsd:pát szükré)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szezámmagos csirke
Szezámmagos csirke

A zöldséges tésztához laskára vágtam hagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehér káposztát, piros és zöldpaprikát, valamint borsót. Kevés olajban nagyon erős tűzön megpirítottam. Roppan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lebbencs tészta
Lebbencs tészta

A tojást egy tálkába ütjük és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Közben kézzel gyúrjuk össze. Ne legyen a tészta se túl lágy, (mert akkor ragadni fog) se túl kemény. Nekem soha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Slambuc
Slambuc

A szalonnát süssük zsírjára, majd adjuk hozzá az össze tört tésztát és pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymákat hozzá, majd amikor már ropogós a tészta és a hagyma is puhult, adjuk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darás tészta
Darás tészta

Egy olyan serpenyőben, amit később le tudunk fedni, az olajat megmelegítjük, és beleöntjük a búzadarát. Ügyelve, hogy meg ne égjen, mert könnyen megy neki, állandóan kavargatva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk