menu

Családireceptkönyv.hu

Pate sucrée (ejtsd:pát szükré)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g vaj
200 g porcukor
500 g liszt
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
Fél kávéskanál só

Elkészítés:


Pâte sucrée – édes alaptészta elkészítése

Egy tálban keverd habosra a szobahőmérsékletű vajat, add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Keverd ki homogén krémmé.
Add hozzá a tojásokat egyenként, és keverd jól el az egészet.
Szitáld bele vagy egyszerűen add hozzá a lisztet és a sót. Keverd össze amennyire lehetséges.
Borítsd ki egy munkapultra, és a kezeddel dolgozd össze a tésztát egy nagy golyóvá. Csomagold műanyag fóliába, és felhasználás előtt legalább 30 percre tedd hűtőbe.
A pâte sucrée tészta hűtőben a tojás tartalma miatt legfeljebb 2-3 napig áll el. Az itt megadott mennyiség elég sok, ebből két darab 20-22 cm-es torta (pl. tarte tatin vagy gyümölcstorta), vagy rengeteg kis kosárka kijön. Ha csak egy alkalomra sütsz, akkor érdemes a mennyiségek felével, egy tojással számolni.

Ha nincs külön recept, akkor a pâte sucrée felhasználásával kiváló és egyszerű gyümölcstorta készíthető. Süsd meg vakon a tésztát akár nagyobb, akár kisebb kosárka méretű tortaformában. Töltsd meg kb. félig cukrászkrémmel, és halmozz a tetejére friss gyümölcsöt. Egyszerű, de mégis tökéletes sütemény!

A vakon sütés hőfoka és ideje a tésztától függ, ezt általában a receptben megadják, de a 170-180 fok és a 15-20 perc a legjellemzőbb. A vakon sütött tészta akkor jó, ha a szélei már enyhén megbarnultak, és a közepének is tartása van. A vakon sütés ideje függ még attól is, hogy utána kell-e még a tésztát sütni, vagy már csak hideg krém kerül bele.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/pate-sucree

http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/vakon-sutes

Pate sucrée (ejtsd:pát szükré)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Tepsis palacsinta krinolinnal Finnországból
Tepsis palacsinta krinolinnal Finnországból

Palacsintatésztát készítünkl. Beleöntünk feldarabolt 20 d krinolint, 1 hagymát, 1-2 paprikát, 2-3 paradicsomot, pár csemegeuborkát, kevés gombát.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sonkás rakott tészta
Sonkás rakott tészta

A MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alapot 4 dl vízben és 1 dl tejszínben elkeverjük. A 15 dkg nyers tésztát és a 15 dkg kockára vágott sonkát kivajazott hőálló tálba te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Túrógombóc sütve
Túrógombóc sütve

A tojásokat kettéválasztom, a sárgáját, sót, cukrot, citromhéjat robotgéppel felhabosítjuk, hozzáadjuk a túrót és a darát, ezzel addig keverjük amíg krémes masszát nem kapunk. Végü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Vöröslencsés kocka (krumplistészta helyett)
Vöröslencsés kocka (krumplistészta helyett)

A vörös lencse könnyen megfől nem kell áztatni, hagymás paprikás alapra téve,annyi vízzel felengedve amennyi ellepi puhára főzzük, ha kell pótoljuk a vizet, de mindig keveset hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk