50 dkg túró
12 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
csipet só
4 tojás
3,5 dl tejföl
8 dkg porcukor
A túrót villával törjük át, keverjük el a búzadarával, a citromhéjjal, csipet sóval, és 2 tojássárgájával. Pihentessük egy órát, hogy a dara jól megszívja magát. A 2 tojásfehérjét verjük fel habnak, óvatosan keverjük a túróhoz.
Formázzunk gombócokat, helyezzük tűzálló tálba. A tejfölt keverjük el a porcukorral, a maradék két tojással, öntsük a gombócokkal, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
Az élesztőt 1 deci langyos tejben fölfuttatjuk. a tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal simára keverjük, az előzőekhez adjuk, majd a liszttel, sóval és a maradék tejjel könn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLangyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk.Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korong...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát sós vízben kifőzzük. Csak 3-4 percig főzzük, szóval legyen egy kicsit "ress", nem kell teljesen megfőnie. Miután leszűrtük, kevéske olajjal keverjük át, hogy ne tapadjon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű