1 nagy pohár tejföl
- 1 csomag (fél kg) tészta (fodros, penne)
- 30 dkg darált hús
- 1 doboz konzervkukorica
- 1 dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- sajt
1. Dinszteld meg a hagymát az olajon, majd pirítsd meg rajta a húst.
2. Közben főzd ki a tésztát.
3. Ha a hús megpuhult add hozzá a kukoricát, majd a tejfölt 3/4-ét.
4. Vajazz ki egy tepsit v jénait és öntsd bele a tejfölös-kukoricás tésztát.
5. A tetejére a megmaradt tejfölt és egy pici reszelt sajtot tegyél!
Kevés olivaolajon (vagy a tonhalkonzervről leöntött olajon) spenótleveleket, vagy a fagyasztott spenótot sóval, borssal, fokhagymával megdinsztelem, félúton hozzárakom a tonhalkon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 tojásból, sóból, kevés vízből és annyi lisztből amennyit felvesz, kemény tésztát készítünk. Kinyújtjuk, olyanra vágjuk amilyen tésztát szeretnénk, és forrásban lévő vízben kifőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerkeveréket. Ezután 1-2 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (kb.1...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1 A tejet felmelegítjük. 2 A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. 3 A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét külön tálban habbá verjük. A...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű