-40 dkg liszt(Glutenix Alfa-Mix, de készült már Naturbittel is)
-1 cs. sütőpor
-1 tk. só
-3 ek. olaj
-1 doboz kefír
-1,75-2 dl víz
-olaj a sütéshez
Kb. 1 dl vízben feloldjuk a sütőport. A többi alapanyagot egy tálba tesszük, hozzáöntjük a sütőporos vizet.
Gyúróspirálos robotgéppel elkeverjük, a maradék vizet is belegyúrjuk(A tésztánk akkor jó, ha csak egy nagyon picit ragad).
Olajos kézzel formázzuk, bő olajban sütjük. Tejföllel, sajttal, fokhagymával megesszük:)
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyobb edénybe rakok fel vizet a tészta főzéshez, a káposztát letisztítom felső leveleitől, megmosom, és tészta reszelőn lereszelem, megsózom, hagyom állni 5-percet, majd jól kiny...
Elkészítési idő: 10-perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megdinsztelem az olajon, hozzáadom a fokhagymát, majd a vízzel elkevert sűrített paradicsomot, sót és a bazsalikomot. Ezután addig fűzzük, mag a paradicsom savanyús...
Elkészítési idő: 12.15 perc Nehézség: Könnyű1. Először enyhén sós, forrásban lévő vízben tegyük fel főni a pennét. kb. 15 perc alatt elkészül. 2. Közben elkészíthetjük a "mártást" Ehhez először aprítsuk fel a vöröshagymát....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű