1 csomag penne tészta
50 dkg darált sertéshús
1 kisebb hagyma
3 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi bazsalikom
15 dkg mozzarella
olívaolaj
só, bors
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és mikor feldobja a levét belekeverjük a paradicsomszószt is. Majd felöntjük egy kevés vízzel és fűszerezzük. Sűrű ragut főzünk belőle. Mikor a tészta megfőtt leszűrjük és hozzákeverjük a húshoz. Egy hőálló edényt kikenünk olívaolajjal és belekanalazzuk a húsos tésztát. A mozzarellát apró darabokra vagdossuk és a felét belekeverjük, a másik felével megszórjuk a tetejét és egy kevés bazsalikomot is szórunk még rá, 180 fokon sütjük 15-20 percen át.
ne legyen túl sűrű a tészta
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, a hűtőbe tesszük. 2 cipót formálunk. Mind 2-t kinyújtjuk, az egyiket tepsi hátán megsütjük. A másikat a tepsibe helyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felfuttatni az élesztőt a cukorral,majd hozzáadjuk a fent leírtakat és hólyagosra kidolgozzuk/ha szükséges még tejet adunk hozzá/.Ha megkelt szaggatjuk és ismét hagyjuk ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű