Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Paradicsomos húsgolyók, spagetti tésztával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A paradicsomos alaphoz

1 db vöröshagyma, kevés olaj, fokhagyma, 500ml sűrített paradicsom, bors, oregano, bazsalikom

A húsgolyóhoz

1 db zsemle (szikkadt) 500g darálthús, 1 fej vöröshagyma, fokhagyma, feketebors (őrölt), oregánó (friss, vagy szárított), 1 db tojás

Elkészítés:


Egy alacsony falú edényben olajat hevítünk, és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd ízesítjük sóval, cukorral, fűszerezzük őrölt fekete borssal, majorannával, oregánóval. Fedő alatt kis lángon főzzük, amíg összeállítjuk a húsgombócot. Először a zsömlét áztassuk be 10 percre, majd a húst, a zsömlét, tojást, fűszereket, zúzott fokhagymát, finomra vágott vöröshagymát, egy keverőtálba tesszük. Összekeverjük a hozzávalókat, majd kézzel legalább 5 percig „dagasztjuk” hogy a hús kis fehérjeszálai összeáljanak. (Legjobb ha az elkészült massza, egy éjszakát pihen, tehát előző nap összeállítva a legjobb.) Vizes kézzel kb. 4-5 cm-es gombócokat formázunk, majd kevés olajban elősütjük. A gombócokat óvatosan a paradicsommártásba tesszük. 45 percig lassan, kis lángon főzzük, az elpárolgott folyadékot vízzel vagy alaplével pótoljuk. Ha a gombócok elkészültek főtt spagetti tésztával tálaljuk. Én összekevertem egy jénaiban, a gombócokat viszont a tejerére rakosgattam.

Paradicsomos húsgolyók, spagetti tésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyás kenyér
Burgonyás kenyér

A hozzávalókat kézzel jól kidolgozom (lehet gépel is ) hagyom 15 -2 0 percig kelni és ismét átdolgozom. majd hagyom 40 - 45 percig kelni. Ekkor megformálom, kibélelt papírral jéna...

Elkészítési idő: 100 perc+45 süt
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Zöldséges-gombás főtt tészta
Zöldséges-gombás főtt tészta

Megfőzzük a tésztát, a vizet leöntjük róla. A sárgarépát megtisztítjuk, vastag karikákra vágjuk, forró húslevesben 3 percig blansírozzuk. A levét egy edénybe átöntjük. A póréhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Sós gofri
Sós gofri

Egy tálba felütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet, a szódát és az olajat, géppel simára keverjük, majd sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a lisztet és a reszelt sajtot. A gofrisüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Cukkinis tészta
Cukkinis tészta

A spagettit bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a kockára vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk