220 ml (220 g) langyos tej
2 teáskanál cukor
80 g friss élesztő (vagy 4 teáskanál szárított élesztő vagy 4 teáskanál instant élesztő)
1 kg liszt
3 teáskanál sütőpor
3 teáskanál só
360 ml (360 g) natúr joghurt
2 egész tojás
Egy kis tálban összekeverjük a langyos tejet a cukorral és az élesztővel. Hagyjuk kis ideig állni, amíg az élesztő felfut, majd a többi hozzávalóhoz adva, robotgépben (a dagasztó karral) jól összekeverjük.
Lágy, pizza tésztához hasonló legyen az állaga – ha a tészta túl száraz, kevés tejet vagy vizet adunk hozzá. Ha túl puha, adj hozzá kevés lisztet.
A mindenre jó tésztát felhasználhatod azonnal. Ez esetben nyújtás, formázás után hagyd 15-20 percig kelni a meleg konyhában, és mehet is a sütőbe.
Tedd a tésztát egy élelmiszer tároló zacskóba, nyomd ki belőle a levegőt és csomózd be. Tedd bele egy másik, nagyobb zacskóba, mert ha a tészta tovább növekszik, az első zacskót esetleg szétnyomhatja. Mindig csak annyit kell elővenned belőle, amennyit éppen fel akarsz használni. Tárolhatod így a hűtőben akár 3 napig.
Ha később szeretnéd felhasználni, összeállítás és zacskózás után lefagyaszthatod. Felengedés után is tökéletes!
A hagymát apró kockára vágjuk, vajon üvegesre pároljuk. A főtt sonkát (én jó kis Hazait használtam ) csíkokra vágjuk , a zöldborsót megfőzzük és a megpárolt hagymához öntjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsd meg, és keverd el benne a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel - erre a legjobb az 50 fokra melegített sütő, itt 10-15 perc alatt biztosan fel...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KözepesA vargányát, avokádót, fokhagymát, újhagymát vajon, olivaolajon megpirítjuk. A tésztát kifőzzük és összekeverjük a vargányás, avokádós szósszal, majd petrezselyemmel és reszelt saj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. Pizzatészta recept: élesztő felfuttatása Futtasd fel az éleszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű