4 tojás
1/2 l tej
2,5 dkg élesztő
40 dkg liszt
12,5 dkg vaj
2 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
A túrót nagyobb edényben burgonyanyomóval vagy villával alaposan törd össze. A tojásokat keverd habosra, és add a túróhoz. Keverd hozzá a búzadarát és a reszelt citromhéjat is, ízl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a langyos tejben, a cukorral együtt, szobahőmérsékleten felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejben felfuttato...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát lobogó, sós vízben 6-8 percig főzzük. A búzadarát egy edényben szárazon megpirítjuk, és folyamatosan keverjük, nehogy megégjen. Felöntjük kevés vízzel, hogy kissé megszív...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához....
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű