Hústöltelékhez: 50 dkg darálthús
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 dl sűrű paradicsomlé
oregánó, bazsalikom, rozmaring
20 dkg gomba
1-1 sárga és fehérrépa
Besamelmártás: 6 dl tej
6 dkg vaj
6 ek rétesliszt
Összeállítás: lasagnetészta
25 dkg reszelt sajt
Hústöltelék: A felaprított hagymákat megpirítjuk, rádobjuk a kis kockára vágott répákat, majd ezeket is megpirítjuk. Felönjük kis vízzel és néhány percig pároljuk őket. Rádobjuk a húst, megpirítjuk, beleöntjük a paradicsom levet, a fűszereket, sózzuk és addig főzzük míg a hús meg nem fő.
Besamelmártás: A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a lisztet. Ha összeállt egy masszává, apránként felöntjük liszttel, mindig akkor, amikor már besűrűsödött a mártás. Ha a tej elfogyott, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük.
Összeállítás: Egy kisebb tepsi alját kivajazzuk, majd befedjük egy réteg lasagnetésztával. Raöntjük a besamel 1/4-ét, rátesszük a hús 1/-át és a sajt 1/4-ét. Utána jön kétszer ugyan ez: tészta-besamel-hús-sajt. A negyedik rétegnél: tészta-besamel-sajt.
180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Egyenletes tésztává összedolgozom a lisztet, tojássárgáját, tejet és vaníliás cukrot (ebbe a részbe adagolható 1-3 evőkanál rum is). A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot ve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA répát megpucoljuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Forró gőzben 5 percig pároljuk. A kagylót (konzerv) átmossuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, megmossuk, és apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. Olajon megfuttatjuk a hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadom a krumplit, összekeverem, felöntöm vízzel. Sózom, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű