- 30 dkg sima liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 0,5 dl olaj (50 ml)
- kb 1,2 dl víz 120 ml)
A töltelékhez:
- 15 dkg császár szalonna
- 3 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb szál újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- só, őrölt bors ízlés szerint
(A töltelékhez bármi mást tehetünk, amit szeretünk vagy amit a hűtőben találunk.)
1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
2. A császár szalonnát kis kockákra vágjuk és félig átsütjük.
3. A fokhagymát, újhagymát, megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk.
4. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, a szalonnát, fokhagymát, hagymát - sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (nekem már nem kellett fűszerezni semmivel).
5. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk ovális vagy kör alakra, de vékonyra (kb. 2 mm vékonyra). A tészta közepére helyezzük a tölteléket, két szélét összecsípjük, picit ellapítjuk.
6. A teflon serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a tésztát, majd a közepesnél picit kisebb lángon megsütjük mindkét oldalát kb. 2-2 percig. (2 perc az egyik oldal, 2 perc a másik oldal.)
A teflon serpenyőben olaj vagy egyéb zsiradék nélkül is süthetjük, de én a császár szalonna megmaradt zsiradékából tettem a serpenyőbe 1 kávéskanálnyi zsírt minden sütés előtt - ezáltal még finomabb lett - szerintem.
A fejes káposztát 4 felé vágjuk, majd torzsáját kivágjuk. Lereszeljük. Megsózzuk, kissé átforgatjuk, keverjük, és állni hagyjuk kb 20 percig. Majd alaposan kinyomko...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóv...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű- Az olívaolajat felhevítjük, majd rátesszük a darált marhahúst. - Amikor félig kifehéredik a hús, rászórjuk az apró kockára vágott sárgarépát. - Amikor a marhahús teljesen k...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA bacont felkockázzuk, és serpenyőbe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, ami pont ellepi, és közepes lángon melegíteni kezdjük. (Így kívül ropogós, de belül puha marad.) Egészen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű