- 700 gr sertés darált hús
- 1 konzerv paradicsom sűrítmény
- oregánó, bazsalikom, só, bors, fűszerkömény
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd foghagyma
- 1,5 dl víz
- sajt
- cukor
A hagymát megdinsztelem, majd hozzáadom a foghagymát, kicsit pirítjuk, majd rögtön vizet öntünk hozzá, mert a foghagyma nagyon gyorsan megég.
Ezután a húst elkezdem pirítani, majd hozzáadom a fűszereket ízlés szerint. Kb. 15-20 percig párolom, majd ezután hozzáöntöm a paradicsom sűrítményt. Folyamatos kevergetés mellett hagyom összerotyogni, majd mielőtt lehúzom a tűzről hozzáadok egy kis cukrot ízlés szerint. A végén GM tésztával tálalom a tetején reszelt sajttal.
Néha szoktam bele szeletelni paradicsom, esetleg erős paprikát, mikor milyen kedvünk van. Volt, hogy házi készítésű tésztával tálaltam, de próbáltam már hagyma nélkül is, mindenhogy isteni volt. A maradékot, ha nem sok marad, mi friss zsemlébe szedjük bele és úgy esszük meg. Semmi nem vész kárba :)
A kimért lisztet összekeverjük a zsírral, sóval, tejföllel, és tojással. A megkelt élesztős-tejes keveréket hozzáöntjük, és alaposan összedolgozzuk, jól kigyúrjuk. A nyers tésztát...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk. A tojáson kívül minden hozzávalót csomómentesen elkeverünk kézi habverővel. A tojásfehérjét felverjük. A sárgáját a tésztához keverjük, majd óvatosan beleke...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű1. A tojásokat elkeverjük a cukorral, sóval, vanília cukorral. 2. Hozzáadjuk a lisztet, majd lassanként a tejet, folyamatos kevergetés mellett. 3. Végül beleöntjük az olajat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkarikáztzuk a halványító zellert és a cukkinit. A snidlinget és a petrezselymet apróra vágjuk. Összekeverjük a juhtúrót a tejföllel és a joghurttal. Egy nagy serpenyőben az olí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű