• 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
• 2 tojás
• 3 dl tej
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 1 csipet só
• 3/4 dl olaj
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
Egy nagy fazékba vagy nagy serpenyőbe tegyük bele az összes alapanyagot: spagettit, vékonyra szelt gombát, cukkinit és hagymát, valamint a zöldborsót és a friss oregánó vagy ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk, és hagyjuk felfutni. Lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős cukros tejet. Öss...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a borssal elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, és apránként a vizet. Épp annyi víz kell hozzá, hogy a kezünkhöz már ne ragadjon, de még jó puha legyen. Ezért lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűParadicsomszósz: Szedünk jó pár bazsalikom levelet, aztán veszünk néhány gerezd fokhagymát és a végét levágjuk. Meghámozzuk és finomra apritjuk. A serpenyőt felhevítjük és az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes