2 db csirkemellfilé
1 ek zsír (liba, kacsa)
1 vöröshagyma
1 csomó újhagyma
fél póréhagyma
20 levél medvehagyma
1 sárgarépa
1 fehérrépa
2 szárzeller
1 tk dijoni mustár
3 dl Meggle főzőtejszín
frissen őrölt bors
só
A húst apróra vágjuk, a hagymákat és zöldségeket tetszőleges alakúra daraboljuk. A medvehagymát a szárával együtt felszeleteljük, a levelét apróbbra vagdossuk.
A zsíron félig megdinszteljük a répákat, később hozzáadjuk a húst, sózzuk és kevés borsot őrlünk rá.
Ha a hús kifehéredett, a medvehagyma kivételével hozzáadjuk a hagymákat, szárzellert és a mustárt. Beleöntjük a tejszínt és 5-10 percig lassan forraljuk, hogy a tejszín kissé besűrűsödjön.
Végül belekeverjük a medvehagymát, és elkeverjük. Főtt tésztával tálaljuk.
1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, a tojásokkal és a langyos vízzel összegyúrjuk. Akkor jó az állaga, ha közepesen kemény, de nem annyira, mintha hagyományos tésztát gyúrnánk. Miután jól kidolgozt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMegforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. A hőmérsékletet közepesre emeljük, majd a lábosba tesszük az ujjnyi vastagon felkarikázott kolbászt, ill a zúzát....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Egy kisebb jénait, vagy tepsit vajazzunk ki, és szórjuk meg zsemlemorzsával. 2. Az almákat tisztítsuk meg. 3. Főzzük ki a tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű