20-25 dkg száraztészta /metélt, spagetti, vagy ami van/
2 dl tejföl
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg sajt /trappista, ementáli, vagy ami van/
1-2 kanál olaj
só
A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm. A sajtot lereszelem. A tésztát sós vízben megfőzőm.
A szalonnáról egy lábosba leszűröm a zsírt, hozzáadom az olajat és kb 1 dl tejföllel elkeverem és felforrósítom. Ebbe szedem a megfőtt tésztát, majd néhányszor megkeverve felforrósítom. Tányérra szedem, ráteszem a maradék tejfölt, rászórom a sajtot és a kisült szalonnakockákat, majd néhány másodpercig a mikróban is átmelegítem.
1. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a sót és a borsot, összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és az egészet jól összekeverjük. 2. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, közben fol...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűTo make dough: Place all ingredients for dough into a stand mixer with a hook attachment. Turn mixer to low until dough comes together. Turn to medium and let knead for 5 minutes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA galuskához a tojást verd fel, keverd hozzá a lisztet, a tehéntúrót és a sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a hideg vizet. Laza mozdulatokkal dolgozd össze. Nem kell sokáig keverni...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, annyi vizet adunk a liszthez, hogy olyan állaga legyen a tésztának, mint, amit kifőzni szoktunk. Lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű