20-25 dkg száraztészta /metélt, spagetti, vagy ami van/
2 dl tejföl
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg sajt /trappista, ementáli, vagy ami van/
1-2 kanál olaj
só
A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm. A sajtot lereszelem. A tésztát sós vízben megfőzőm.
A szalonnáról egy lábosba leszűröm a zsírt, hozzáadom az olajat és kb 1 dl tejföllel elkeverem és felforrósítom. Ebbe szedem a megfőtt tésztát, majd néhányszor megkeverve felforrósítom. Tányérra szedem, ráteszem a maradék tejfölt, rászórom a sajtot és a kisült szalonnakockákat, majd néhány másodpercig a mikróban is átmelegítem.
A vajból, lisztből, tejből besamel mártást készítünk. Ha besűrűsödött hozzáadjuk a tejszínt és 10 dkg-nyi reszelt parmezánt, valamint 5 dkg kéksajtot. Addig forraljuk, míg a sajt f...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sütőben arany barnára pirítjuk, majd sós vízben kifőzzük, leöblítjük. A zöldségeket csíkokra vágjuk. A zöldségeket wokban vagy serpenyőben kevés forró olajon megpirítj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű- A káposztát metéltre vágjuk a vöröshagymával. - A répát kis téglalapokra szeleteljük. - Az újhagymát közepesen vékony karikákra vágjuk. - Feltesszük sós vízben a tésztát. - A...
Elkészítési idő: 15- 30 perc Nehézség: Közepes