50 dkg vékony metélt
4 evőkanál szilvalekvár
10 dkg finomra darált dióbél
ízlés szerint porcukor vagy édesítő
4 tojás
só
5 dkg vaj
2 dkg vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
A tésztát sós vízben megfőzöm, leöblítem, és az olvasztott vajon megforgatom. Egy kisebb tepsit kikenek a vajjal, és meghintem a zsemlemorzsával, majd a főtt tészta egyharmad részét belesimítom. Az egyik felvert tojást összekeverem a porcukorral, a dióval . A tepsiben lévő tésztára rálocsolom a diós tojást, erre egy újabb harmadrésznyi tésztát simítok.
Rákenem a szilvalekvárt. Végül ráteszem a harmadik réteg tésztát, és ráöntöm a diós tojást. Előmelegített, forró sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad rá a tojásos massza. Melegen is, hidegen is tálalható. Kockákra vágva kínálom.
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leöblítjük. A szalonnát, kolbászt, petrezselymet és hagymát felvágjuk. A sajtot lereszeljük. Egy nagy serpenyőben kisütjük a szalonn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit jól megmosom és héjában megfőzöm. Ha kész héját lehúzom és krumplinyomóval áttöröm. Sózom, hozzáadom a zsírt és mikor meghűlt hozzáadom a tojást és annyi lisztet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz instant élesztőt elkeverem a cukorral, langyos vízzel, olíva olajjal. A lisztet meglangyosítom, majd hozzákeverem a sót, és az oregánót. A "kovászba" beleadagolom a lisztet, rob...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes1. A kifőtt, kihűlt tésztát összevágjuk nem túl kicsi darabokra (5-10 cm). 2. A tojást, sót belekeverjük a tejfölbe, majd hozzáadjuk a tésztához. 3. Ezután jöhet a melegszendvics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű