90 dkg burgonya
30-33 dkg liszt (fele kukorica, másik fele rizs és valamilyen kenyér)
2 tojás
kis olvasztott margarin
só
szilva 15-20 db
cukor
fahéj
A burgonyát megfőzöm, összetöröm és kihűtöm. Ha kihúlt mehet bele a liszt, só, olvasztott margarin, tojás. Tésztát gyúrunk belőle (a lisztet óvatosan, attól függően mennyit vesz fel).
Kinyútjuk, kb 10*10 négyzeteket vágunk. Mindegyik közepébe teszünk egy szilvát, a szilva magjának a helyére pedig fahéjas cukrot. Gombócot gyúrunk belőle.
Forrás után még három percet főzzünk.
Én most fagyasztottam.
A vajon elkezdem párolni a mirelit zöldséget, a vízben feloldom a leveskockát és a zöldségre öntöm, közben lereszelem a sajt felét, összekeverem a tejszínnel és rá öntöm a zöldségr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű zsírt, a tojásokat, a csipet sót, a cukrot, a sütőport és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Annyi tejfölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk és a 2/3-át egy felforrósított serpenyőben, olívaolajon egészen aranybarnára pirítjuk, majd mehet is hozzá az apróra vágott chili. Közben fő...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes