90 dkg burgonya
30-33 dkg liszt (fele kukorica, másik fele rizs és valamilyen kenyér)
2 tojás
kis olvasztott margarin
só
szilva 15-20 db
cukor
fahéj
A burgonyát megfőzöm, összetöröm és kihűtöm. Ha kihúlt mehet bele a liszt, só, olvasztott margarin, tojás. Tésztát gyúrunk belőle (a lisztet óvatosan, attól függően mennyit vesz fel).
Kinyútjuk, kb 10*10 négyzeteket vágunk. Mindegyik közepébe teszünk egy szilvát, a szilva magjának a helyére pedig fahéjas cukrot. Gombócot gyúrunk belőle.
Forrás után még három percet főzzünk.
Én most fagyasztottam.
A vöröshagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk és elkezdjük benne üvegesre pirítani a vöröshagymát. A fokhagymát megtisztítjuk és szintén felaprítjuk, majd hozzáad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt feloldjuk 200 ml langyos vízben, hozzákeverjük a cukrot is. A lisztet, a sót és az olajat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a maradék vizet és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vajból, lisztből és tejből besamel mártást készítek. Ízesítem fokhagymával. borssal, szerecsendióval, sóval. Ha kész belereszelek 25 dkg sajtot vagy 2 tömlős sajtot. Közben kifő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA száraz tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük folyó víz alatt. Jól lerázzuk a vizet róla. A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, az olvas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű