tésztához
250 g karfiol
2 tojás
100g reszelt trappista sajt (light)
só és oregánó
szósz
1 kis konzerv sűrített paradicsom
1 kisebb fej hagyma
fél gerezd fokhagyma
1 kk bazalikom
1 kk oregano
0,5 kk kakukkfű
1 kk só
A bucit bevagdossuk 3 centinként keresztbe úgy, hogy az alja egyben maradjon. A vágatokba rakunk kb. 10 deka szeletekre vágott vajat és majoránna, vagy kakukkfű darabkákat. Fordítu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a vajat habosra keverem, majd egy kevés ételízesítőt adok hozzá és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű legyen. Kis kanállal, vagy galuska szaggatóval a levesbe szaggato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockákra vágom, és zsírjára sütöm, majd kiszedem a tepertőt egy tányérra. A túrót villával összetöröm a tejfölt elkeverem. A leszűrt zsír felét egy tálba önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fél l tejböl elveszünk egy keveset az élesztő felfuttatására, hozzáadunk pici cukrot.Hagyjuk felfuttatni kb. 15 percet. A liszet beleöntjük egy tálba, közepébe pici sót, a ma...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű