- 250 gr GM kenyérliszt
- 50 gr kukoricaliszt
- 3 db tojás
- 1 mokkáskanál só
Az alapanyagokat egy tálba tesszük, majd egy kanál segítségével elkezdjük keverni a tésztát és amikor, már nem lehet kanállal tovább keverni, akkor elkezdjük kézzel gyúrni és ezt addig csináljuk míg sima tésztát nem kapunk.
Belisztezett tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd csíkokat vágunk belőle. Ez után pár órát szárítjuk őket.
Ha egy kis pirospaprikát teszünk a tésztához, akkor színes tésztát kapunk
Fontos, hogy a friss tészta főzésekor korántsem kell annyi idő, mint a bolti változatnál
A hagymákat és a spenótot felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Miután leszűrtük, kevés olajjal összeforgatjuk, majd lefedve melegen tartjuk. S...
Elkészítési idő: 1-2 Nehézség: KözepesA tésztát főzzük ki bő sós vízben a csomagolásán leírtak szerint. Majd szűrjük le. Közben a csirkemellet vágjuk csíkokra és forró olíva olajon pirítsuk barnára. Vegyük ki egy szűr...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: Könnyűa hozzávalókat egy tálba mérjük és a robotgép dagasztófejével kb. 5 percig keverjük lágy tésztát kapunk, amiből olajos kézzel gombóckákat formálunk és sütőpapíros teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarhonyát pirítsuk meg az olajon.Ezután öntsük fel a 6 dl vízzel, keverjük hozzá a sót, majd lefedve addig főzzük, amíg teljesen magába szívja a vizet és megpuhul. A debrecenit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű