- 250 gr GM kenyérliszt
- 50 gr kukoricaliszt
- 3 db tojás
- 1 mokkáskanál só
Az alapanyagokat egy tálba tesszük, majd egy kanál segítségével elkezdjük keverni a tésztát és amikor, már nem lehet kanállal tovább keverni, akkor elkezdjük kézzel gyúrni és ezt addig csináljuk míg sima tésztát nem kapunk.
Belisztezett tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd csíkokat vágunk belőle. Ez után pár órát szárítjuk őket.
Ha egy kis pirospaprikát teszünk a tésztához, akkor színes tésztát kapunk
Fontos, hogy a friss tészta főzésekor korántsem kell annyi idő, mint a bolti változatnál
A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat az ételízesítő kivételével, és kisebb gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat ételízesítős vízben megfőzzük. A megfőtt gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit, hagymát, zöldfűszert, tojást összekeverni, sózni, borsozni. Hozzákeverni a reszelt sajtot és a lisztet. 220 fokra előmelegíteni a sütőt. Sütőpapíron vékonyan kiteríte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott spenótot, vedd ki a fagyóból es hagyd kiolvadni, ezután pedig előkészítésnek nyomkodd ki, es vágd fel egy kicsit, a csirkemellet vágd kockákra, sózd borsozd, az én e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször tejbe áztatjuk a kenyeret és kicsit állni hagyjuk. A finomra aprított fokhagymát, petrezselymet és metélőhagymát a húshoz adjuk, valamint belemorzsoljuk a kakukkfüvet. Bele...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű