1/2 kg érett, szép vörös-szilva
• 500 g liszt
• fél kocka élesztő
• 40 g cukor
• 250 ml langyos tej
• 1 tojás
• 1 csipet reszelt citromhéj
• 40 g puha vaj
• 15 db szilva
• porcukor szóráshoz
Mossuk meg a szilvát és magozzuk ki úgy, hogy a szilvát szétnyitjuk.
Morzsoljuk össze az élesztőt és kevés cukorral futtassuk fel langyos tejben.
Keverjük össze a lisztet, maradék cukrot, a felfuttatott élesztőt, puha vajat, tojást, és a reszelt citrom héját.
Dolgozzuk jól össze és hagyjuk meleg helyen állni 45 percet.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra.
A tésztát vajas kézzel formázzuk akkora golyókká, hogy a szilvát belenyomhassuk. Ezeket a golyókat tesszük le a tepsibe szorosan egymás mellé. Mivel vajasak lettek a golyók, így nem fognak összeragadni sütés közben.
Töltsük meg teljesen a tepsit.
Süssük 40-45 percet a süteményt tűpróbáig. A golyók meg fognak dagadni.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
Gombócnak nem mondható, de van olyan finom.
Sokkal gyorsabban elkészíthető, mint a gombóc.
Kezdő háziasszonyoknak jó választás lehet, hiszen elkészítése nagyon egyszerű.
A tésztát bő sós vízben megfőzöm ,majd leszűröm. A hagymát és fokhagymát felaprítom. A gombát megmosom felezem majd negyedelem. A sárgarépát megtisztítom, a cukkinit megmosom a r...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűa lisztet a sóval és krumplival ősze morzsolom,a tejet és a vízett pici cukorral meg langyosítom és bele morzsolom az élesztőt mikor ez meg kelt.a tálban lévő liszt krumpli morzsal...
Elkészítési idő: 1,10 óra Nehézség: KönnyűA galuskához a tojást verd fel, keverd hozzá a lisztet, a tehéntúrót és a sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a hideg vizet. Laza mozdulatokkal dolgozd össze. Nem kell sokáig keverni...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűSpray egy mikrohullámú sütőben gabonapehely tálban főzés spray, és hozzáadjuk a földimogyoró lisztet és a sütőport, és addig keverjük, amíg a kombinált Hozzáadjuk a konzerv sütőtö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű