300 g szárított szarvacska tészta
1/2 csésze kifejtett zöldborsó
2 teáskanál olívaolaj
1 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
100 g bacon szalonna, csíkokra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 kkanál friss kakukkfű
1 csapott ek sima liszt
100 ml tej
15-20 g sajt, lereszelve
A tésztát a csomagoláson megadott útmutató szerint kifőzzük. A főzési idő vége előtt a főzővízbe tesszük a zöldborsót is, és együtt leszűrjük, majd félretesszük.
Közben egy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olajat és megpirítjuk rajta a hagymát és a szalonnát. Addig pároljuk, amíg a hagyma puha nem lesz. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet és néhány percig tovább főzzük. Hozzáadjuk a lisztet, 1-2 perc alatt kevergetve megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Beletesszük a borsós tésztát, a reszelt sajtot, összekeverjük, majd az egészet egy tűzálló edénybe tesszük, utána tálaljuk, gombával gazdagítjuk.
A rizstésztás elkészítjük a csomagon található utasítás szerint, hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, félretesszük. Egy közepes lángon felforrósított wokba 1 evőkanál olajat öntünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban összekevertem a lisztet, a szárított élesztőt, a sót és a cukrot. a közepére mélyedést csináltam és oda kezdtem el adagolni a vizet, miközben másik kezemmel folya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amíg az élesztő életre kel, megolvasztjuk a vajat, de óvatosan, oda ne kapjon. Egy tálba beletesszük a meleg vizet, az él...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű