300 g szárított szarvacska tészta
1/2 csésze kifejtett zöldborsó
2 teáskanál olívaolaj
1 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
100 g bacon szalonna, csíkokra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 kkanál friss kakukkfű
1 csapott ek sima liszt
100 ml tej
15-20 g sajt, lereszelve
A tésztát a csomagoláson megadott útmutató szerint kifőzzük. A főzési idő vége előtt a főzővízbe tesszük a zöldborsót is, és együtt leszűrjük, majd félretesszük.
Közben egy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olajat és megpirítjuk rajta a hagymát és a szalonnát. Addig pároljuk, amíg a hagyma puha nem lesz. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet és néhány percig tovább főzzük. Hozzáadjuk a lisztet, 1-2 perc alatt kevergetve megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Beletesszük a borsós tésztát, a reszelt sajtot, összekeverjük, majd az egészet egy tűzálló edénybe tesszük, utána tálaljuk, gombával gazdagítjuk.
lkészítés Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A lilahagymát vágjuk finomra és forgassuk egybe az almaecettel, hagyjuk állni, míg a többi alapanyaggal foglalkozunk. A papr...
Elkészítési idő: 30+10 perc Nehézség: KönnyűGombóc: 1 hagymát, 3 gerezd fokhagymát aprítva olíva olajon megfonnyasztottam, rádobtam 2 db nem hámozott, kockára vágott padlizsánt, ezt néha megkeverve, közepes lángon addig puhí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFogyasztás előtti napon elkészíteni. A spagettit kifőzni, a többi hozzávalóval összekeverni, hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű