6 dl tej
2-3 ek porcukor
6 dkg élesztő
4 tojássárgája
1 kg liszt
1 kk só
1 dl étolaj
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. Kinyújtjuk, négyzeteket vágunk, lekvárral, dióval, túróval töltjük.
(Érdemes háromszor zárni)
A spagetti tésztát kifőzzük. Közben a tojást felverjük, majd elkeverjük a 2 dl tejszínnel. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejszínes-tojásos elegyhez. Jól elkeverjük. Sózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Kevés vízze készre pároljuk a húst. Ezután paradicso...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesAz olajon megfuttatom az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadom a kockára vágott csirkemellet, majd sózom és borsozom. A csirkét lepirítom. Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű