Családireceptkönyv.hu

A tökéletes tortilla receptje


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


180 g teljes kiőrlésű búzaliszt
80 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál só
175 ml víz (forró)
4 g sütőpor
11 ml olívaolaj

Elkészítés:


Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára.
Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő darabokra a tésztát. Annyi darabra, ahány tortillát készítesz. A méretük attól függ, hogy mekkora tortillákat szeretnél sütni.
Majd vékony liszten egyenletes vastagságra, szép hártya vékonyra nyújtsd ki a tésztákat. Ehhez folyamatosan forgatnod, lisztezned kell a tésztát, különben letapad. A lényeg, hogy folyamatosan forgasd minden irányba minden nyújtás után a tésztát. A felülete mindenütt legyen lisztes. Így nem fog leragadni. Mikor kész, 28-30 cm átmérőjűnek kell lennie, azaz egy minimum 30 cm átmérőjű serpenyő kell hozzá, vagy nagyobb!
Ha kinyújtottad az elsőt, el is kezdheted sütni. Olaj nélküli felforrósított serpenyőbe dobd bele a tortillát. Ha gyűrődik, óvatosan igazítsd meg. Pár másodperc múlva a tészta elkezd felhólyagosodni. Ekkor az első oldala már meg is sült. A szélénél megemelve fordítsd meg. A másik oldalt is süsd pár másodpercig, és már készen is van. Nem kell, hogy piruljon a tészta! Amikor pirul, akkor már törős, ropogós, és az nem jó! Ez természetesen csak akkor fog működni, ha szép vékonyra nyújtottuk a tésztát. A kisült tortillát egy tányérra téve azonnal takard le alufóliával, hogy ne tudjon kiszáradni.
Ha mindet kisütötted, már töltheted is őket ízlésed szerint! Kerülhetnek bele sült csirkemell csíkok, csíkozott zöld saláta, zöldségek, öntet.

A tökéletes tortilla receptje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes spenótos tészta
Tejszínes spenótos tészta

Tedd fel a tésztát főni. Figyelj arra, hogy ne főzd túl, és amikor leszűröd, tegyél félre egy keveset a főzővizéből. (Ez egy olasz trükk a még ízesebb, még sűrűbb szószokhoz – lásd...

Elkészítési idő: 12 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás-zöldséges tészta recept
Sonkás-zöldséges tészta recept

A tésztát bő sós vízben megfőzöm ,majd leszűröm. A hagymát és fokhagymát felaprítom. A gombát megmosom felezem majd negyedelem. A sárgarépát megtisztítom, a cukkinit megmosom a r...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Vargabéles
Vargabéles

A cénametéltet megfőzzük. 3 tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük.Hozzáadjuk a mazsolát, a tejfölt és a túrót. Belekeverjük a tésztát és a felvert tojásfehérjét. Egy tepsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk