180 g teljes kiőrlésű búzaliszt
80 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál só
175 ml víz (forró)
4 g sütőpor
11 ml olívaolaj
Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára.
Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő darabokra a tésztát. Annyi darabra, ahány tortillát készítesz. A méretük attól függ, hogy mekkora tortillákat szeretnél sütni.
Majd vékony liszten egyenletes vastagságra, szép hártya vékonyra nyújtsd ki a tésztákat. Ehhez folyamatosan forgatnod, lisztezned kell a tésztát, különben letapad. A lényeg, hogy folyamatosan forgasd minden irányba minden nyújtás után a tésztát. A felülete mindenütt legyen lisztes. Így nem fog leragadni. Mikor kész, 28-30 cm átmérőjűnek kell lennie, azaz egy minimum 30 cm átmérőjű serpenyő kell hozzá, vagy nagyobb!
Ha kinyújtottad az elsőt, el is kezdheted sütni. Olaj nélküli felforrósított serpenyőbe dobd bele a tortillát. Ha gyűrődik, óvatosan igazítsd meg. Pár másodperc múlva a tészta elkezd felhólyagosodni. Ekkor az első oldala már meg is sült. A szélénél megemelve fordítsd meg. A másik oldalt is süsd pár másodpercig, és már készen is van. Nem kell, hogy piruljon a tészta! Amikor pirul, akkor már törős, ropogós, és az nem jó! Ez természetesen csak akkor fog működni, ha szép vékonyra nyújtottuk a tésztát. A kisült tortillát egy tányérra téve azonnal takard le alufóliával, hogy ne tudjon kiszáradni.
Ha mindet kisütötted, már töltheted is őket ízlésed szerint! Kerülhetnek bele sült csirkemell csíkok, csíkozott zöld saláta, zöldségek, öntet.
Az üvegesre pirított hagymához hozzáadjuk a borsót és puhára pároljuk, majd a kis kockákra vágott sonkát, együtt pároljuk tovább, majd Jól elkeverjük, felöntjük tejszínnel, és pá...
Elkészítési idő:Palacsintát a szokásos módon készítem, csak rizslisztből. Töltelék: a túrót kikeverem porcukorral, 2db tojás sárgájával és 5 dkg vajjal . A tojás fehérjét felverem. Ha ez kész a...
Elkészítési idő:Az összes alapanyagot a dagasztógép üstjébe dobjuk, majd a géppel alaposan összedolgoztatjuk. Ha már homogén a tészta, akkor letakarjuk egy konyharuhával, majd 30-40 fokos légkever...
Elkészítési idő: