1 kg liszt
1 ek. só
kb.: ½ liter víz, amennyit a liszt felvesz
1 ek. fagyos zsír
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, annyi vizet adunk a liszthez, hogy olyan állaga legyen a tésztának, mint, amit kifőzni szoktunk. Lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk, majd akkora darabokat vágunk belőle, amekkora egy megfordított tepsi aljára fér. Majd elkezdjük egyesével kisütni a tésztát. Ezt tehetjük a sütőben, vagy a tűzhelyen, gázláng fölött. A tepsi aljára fektessünk rá egyet a felvágott tésztalapból és tegyük be az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kezdjük el sütni. Amikor a tészta egy kicsit megpirult fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük meg. Többször kell forgatni a lapokat, amíg megsülnek, de arra nagyon ügyeljünk, nehogy megégjenek.
Ha a gázláng fölé tesszük a megfordított tepsit és úgy sütjük meg a tésztát, akkor is csak közepes lángon tegyük, azért, hogy még véletlenül se égessük meg, vagy süssük túl a laskát. Természetesen, ebben az esetben is többször kell forgatni a tésztát, amíg jól átsül.
Amikor a lapok kihűltek, falevél nagyságúra tépkedjük és lobogó, sós vízzel leforrázzuk. Addig hagyjuk csak a vizet a tésztán, amíg egy kicsit megdagad, de figyeljünk rá, hogy ne ázzon szét.
Miután lecsepegtettük a tésztát egy tálba rétegezzük. A tészta rétegek közé tehetünk pirított hagymás zsírt, vagy tepertős zsírt, vagy zsírban pirított tejfölt.
A maradékot másnap egy kis zsíron melegítsük meg és ismét olyan lesz, mintha frissen készült volna!
A tésztát sós vízben megfőzzük. A bacont apróra vágjuk és kevés olajban megsütjük, hozzáadjuk a mirelit zöldbabot és pár percen át pároljuk vele, majd levesszük a tűzhelyről. A meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa kenyérsütőgéppel/nagyrobottal dolgozunk, akkor a vaj kivételével az összes hozzávalót egyszerűen csak mérjük a gép üstjébe és indítsuk el a dagasztás programot. Én a kenyérsütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy készítsd: A tészta hozzávalóit gyúrd össze, dagaszd meg, majd kb. 1 órán át hagyd kelni. Amikor megkelt, terítsd el egy kisebb (kb.25cmX25cm) tepsiben úgy, hogy a sarkokba i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük. Az olívaolajon pár percig pirítjuk. A húst vékony csíkokra vagy kisebb kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Addig pirítjuk az...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű