Családireceptkönyv.hu

Laska


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt

1 ek. só

kb.: ½ liter víz, amennyit a liszt felvesz

1 ek. fagyos zsír

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, annyi vizet adunk a liszthez, hogy olyan állaga legyen a tésztának, mint, amit kifőzni szoktunk. Lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk, majd akkora darabokat vágunk belőle, amekkora egy megfordított tepsi aljára fér. Majd elkezdjük egyesével kisütni a tésztát. Ezt tehetjük a sütőben, vagy a tűzhelyen, gázláng fölött. A tepsi aljára fektessünk rá egyet a felvágott tésztalapból és tegyük be az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kezdjük el sütni. Amikor a tészta egy kicsit megpirult fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük meg. Többször kell forgatni a lapokat, amíg megsülnek, de arra nagyon ügyeljünk, nehogy megégjenek.

Ha a gázláng fölé tesszük a megfordított tepsit és úgy sütjük meg a tésztát, akkor is csak közepes lángon tegyük, azért, hogy még véletlenül se égessük meg, vagy süssük túl a laskát. Természetesen, ebben az esetben is többször kell forgatni a tésztát, amíg jól átsül.

Amikor a lapok kihűltek, falevél nagyságúra tépkedjük és lobogó, sós vízzel leforrázzuk. Addig hagyjuk csak a vizet a tésztán, amíg egy kicsit megdagad, de figyeljünk rá, hogy ne ázzon szét.

Miután lecsepegtettük a tésztát egy tálba rétegezzük. A tészta rétegek közé tehetünk pirított hagymás zsírt, vagy tepertős zsírt, vagy zsírban pirított tejfölt.

Trükkök, tippek, praktikák:


A maradékot másnap egy kis zsíron melegítsük meg és ismét olyan lesz, mintha frissen készült volna!

Laska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos-fokhagymás-tejfölös tészta
Sajtos-fokhagymás-tejfölös tészta

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük, félretesszük. Az olívaolajon ropogósra sütjük a bacont, majd az apróra vágott petrezselymet megfuttatjuk rajta. Borssal megszórjuk,...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Különleges töltött pizza
Különleges töltött pizza

A kész pizzatésztát 3-3 keskeny, hosszabb csíkra nyújtjuk. Tetszés szerinti töltelékből egy keskeny csíkot teszünk rá, majd összecsippentjük a tésztát, és kicsit meghengergetjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

A szilvát kimagozzuk. A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Összegyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött minilángos
Töltött minilángos

A lángos hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztbe sütőpor, só, fűszer (nem muszáj, én ezt a lángost fűszeresen szeretem) – összekever. Mehet az olaj, a kefir, és annyi langyos víz, amenny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk