A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 2 – 2,5 bögre liszt
- 2/3 bögre víz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál porélesztő
- tetszőlegesen fűszerek, el is hagyható a fokhagymapor nagyon feldobja, esetleg oregánó)
Elkészítése:
1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük.
2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk hozzá első körben. Az egészet szépen egy villával dolgozzuk össze, majd kézzel dolgozzuk össze a tésztát a maradék liszttel (nem biztos, hogy mind kelleni fog!).
3. Ezután öt percig pihentetjük. Azalatt bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, majd előkészítjük a feltéteket.
4. Ha letelt az öt perc, a tésztát kettészedjük, és olyan vékony körökké nyújtjuk őket, amennyire csak tudjuk. Ezután fejre fordítjuk a tepsinket, leterítjük a sütőpapírral, ráhelyezzük az első pizzánkat, szépen feldíszítjük válogatott finomságokkal, majd betoljuk a sütőbe 15-20 percre.
5. Ha még szeretnék időt és takarítani valót spórolni, akkor a tésztát mindjárt a sütőpapíron szoktam nyújtani. Ragad egy picit a tészta alja, ami jó is, mert nem csúszkál. Csak a tetejére szórók egy nagyon pici lisztet, hogy ne tapadjon oda a nyújtófám.
J
Hihetetlenül egyszerű összedolgozni ezt a tésztát, , de ez tényleg két perc! Már-már nevetségesen könnyedén készül.
És akkor persze azt gondolnánk, hogy a minősége alatta marad az éttermi pizzának. Ez esetben azonban hatalmasat tévednénk! Kifogástalan ugyanis ízre, állagra, és küllemre egyaránt. Nagyon finom! Két közepes méretű kerek pizza lesz a végeredmény, vagy egy nagy gáztepsinyi.
A tészta hozzávalói egy tálba tesszük és eldolgozzuk. Kis golyókat formázunk, majd pár percig pihentetjük. Ezután a golyókból kis korongokat formázunk. A minipizzákat megkenjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a lisztet tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a hideg vajat, és kézzel morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát finomra vágjuk, 2 ek olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst, és addig sütjük, amíg morzsalékos nem lesz a hús. Sózzuk, borsozzuk. A paprikát felszeleteljük, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit sós, olajos, forrásban lévő vízben megfőzzük. Közben a póréhagymát hosszában felhasítjuk, jó alaposan megmossuk, feldaraboljuk. Egy nagy serpenyőben egy evőkanál vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű