5 db nagyobb csiperke gomba
3 db cukkini
1 fej vöröshagyma
fél kg fusilli tészta
só, bors, petrezselyem
olaj
1 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
2 ek mustár
2 tk étkezési keményítő
A hagymát és a gombát felaprítjuk, a cukkinit hámozás nélkül karikákra vágjuk.
Egy kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát és a cukkinit, majd sózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrelyemmel fűszerezzük. Ha nem enegedne elég levet, akkor vízzel pótoljuk.
15-20 percig főzzük, majd felöntjük a keményítővel és mustárral elkevert tejszínnel.
A túrót nagyobb edényben burgonyanyomóval vagy villával alaposan törd össze. A tojásokat keverd habosra, és add a túróhoz. Keverd hozzá a búzadarát és a reszelt citromhéjat is, ízl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűLehet a lisztből kicsit kelleni fog még bele, egy puha tésztát kell kapjunk, mikor kinyújtodtad, másfél centire kell nyújtani vagy ahogy szeretnéd 🙂 pohárral is ki lehet szaggatni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és két ek. liszttel elkeverem. A tetejére is hintek kevés lisztet, félreteszem. Míg kel, egy tálba szitálom a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz