menu

Családireceptkönyv.hu

Pupusas-töltött lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 darabhoz
30 dkg sima liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
0,5 dl olaj (50 ml)
kb 1,2 dl víz (120 ml)

A töltelékhez:
15 dkg császár szalonna
3 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 kisebb szál újhagyma
10 dkg reszelt sajt
só, őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:


1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
2. A császár szalonnát kis kockákra vágjuk és félig átsütjük.
3. A fokhagymát, újhagymát, megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk.
4. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, a szalonnát, fokhagymát, hagymát - sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (nekem már nem kellett fűszerezni semmivel).
5. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk ovális vagy kör alakra, de vékonyra (kb. 2 mm vékonyra). A tészta közepére helyezzük a tölteléket, két szélét összecsípjük, picit ellapítjuk.
6. A teflon serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a tésztát, majd a közepesnél picit kisebb lángon megsütjük mindkét oldalát kb. 2-2 percig. (2 perc az egyik oldal, 2 perc a másik oldal.)

Trükkök, tippek, praktikák:


(A töltelékhez bármi mást tehetünk, amit szeretünk vagy amit a hűtőben találunk.)
Tipp:
A teflon serpenyőben olaj vagy egyéb zsiradék nélkül is süthetjük, de én a császár szalonna megmaradt zsiradékából tettem a serpenyőbe 1 kávéskanálnyi zsírt minden sütés előtt - ezáltal még finomabb lett - szerintem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Kenyérlángos sütőben
Kenyérlángos sütőben

Összegyúrni majd kelesztjük a tésztát . tepsibe nyújtjuk , feltéteket teszünk rá , majd 180 fokos sütőbe 20-30 percig sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós kuglóf vagy kalács
Kakaós kuglóf vagy kalács

Elkészítés: A tejet felmelegítjük, elkeverjük benne az édesítőszert, a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Keverőtálba tesszük a lisztet, olajat, sót, a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos ricottás tésztakagyló
Spenótos ricottás tésztakagyló

A spenótos-ricottás tésztakagylók elkészítéséhez először forrásban lévő sós vízben kifőzzük az óriás kagylótészát nem túl puhára, a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezt köve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Tejfölös-szalonnás galette
Tejfölös-szalonnás galette

Elkészítés: 1. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk ho...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk