Családireceptkönyv.hu

Pupusas-töltött lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 darabhoz
30 dkg sima liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
0,5 dl olaj (50 ml)
kb 1,2 dl víz (120 ml)

A töltelékhez:
15 dkg császár szalonna
3 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 kisebb szál újhagyma
10 dkg reszelt sajt
só, őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:


1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
2. A császár szalonnát kis kockákra vágjuk és félig átsütjük.
3. A fokhagymát, újhagymát, megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk.
4. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, a szalonnát, fokhagymát, hagymát - sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (nekem már nem kellett fűszerezni semmivel).
5. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk ovális vagy kör alakra, de vékonyra (kb. 2 mm vékonyra). A tészta közepére helyezzük a tölteléket, két szélét összecsípjük, picit ellapítjuk.
6. A teflon serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a tésztát, majd a közepesnél picit kisebb lángon megsütjük mindkét oldalát kb. 2-2 percig. (2 perc az egyik oldal, 2 perc a másik oldal.)

Trükkök, tippek, praktikák:


(A töltelékhez bármi mást tehetünk, amit szeretünk vagy amit a hűtőben találunk.)
Tipp:
A teflon serpenyőben olaj vagy egyéb zsiradék nélkül is süthetjük, de én a császár szalonna megmaradt zsiradékából tettem a serpenyőbe 1 kávéskanálnyi zsírt minden sütés előtt - ezáltal még finomabb lett - szerintem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés francia palacsinta
Bögrés francia palacsinta

A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához has...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Brokkolis taglietelle
Brokkolis taglietelle

1 brokkoli kb 250 g tészta 400 ml tej kis doboz tejföl sajtszósz alap a sűrítéshez (sajtszósz helyett:1 evőkanál lisztet elkeverek a tejfölben + sajtot reszelek bele) 2 gerez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos tejfölös galuska zöldhagymával
Sajtos tejfölös galuska zöldhagymával

Az elkészítése nagyon egyszerű, a kifőtt nokedlikat összekeverjük a tejföllel, sóval, rászórjuk a sajtot esetleg rámelegítünk, ha valaki így kívánná, és hagymaszárral díszítve tála...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Zöldborsós nokedli
Zöldborsós nokedli

1. Nokedlitésztát keverünk lisztből, tojásból, sóból és kevés vízből, majd forró vízben kiszaggatjuk. Ha megfő, lecsurgatjuk. 2. Felkockázzuk a hagymát és megpirítjuk olajon. 3....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk