Tésztához:
34 dkg túró
16 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál tejföl
csipet só
1 púpozott evőkanál cukor
Továbbá:
4 tojás
4 ek cukor
2,5 dl tejföl
2 ek búzadara
16 dkg túró
citromlé (ízlés szerint)
20*30 cm-es tepsi
A tepsi kenéséhez:
margarin
Szóráshoz:
zsemlemorzsa
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, de így a jó. Utána 1 cm hosszú csíkokra, majd keresztben is 1 cm kockákra vágjuk. Forró, lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amikor a túrós tésztánk feljön a víz felszínére, kb 6-7 percig főzzük még. Szűrőkanállal kiszedjük, majd víz alatt leöblítjük, jól lecsepegtetjük és kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a túrót, a tejfölt, a búzadarát, citromlével ízesítjük. Végül a tojásfehérje kemény habját lazán hozzákeverjük.
A túrós tésztával összevegyítjük és az előkészített, margarinnal kent, morzsával megszórt tepsibe tesszük.
200 fokon megsütjük. Almapürével fogyasztottuk.
1. Az egyik citromot vékony karikákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben 1 ek olívaolajat magas lángon felhevítünk és lepirítjuk rajta a szeletekre vágott citromot. Tányérra szedjük és f...
Elkészítési idő: 1 óraAz áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítôszerrel, majd félóráig pihentetjük. Vizes kézze...
Elkészítési idő: 1 óra