50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 dl tej
víz
só
2 evőkanál olaj
pici cukor
olaj a sütéshez
tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut.
Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebbe tesszük a 2 evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, és a vizet apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Ha már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztőtálba tesszük, és kb. fél órát kelesztjük. Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, a tálcára tesszük. Konyharuhával letakarjuk, majd így kelesztjü
A spagettit enyhén sós vízben megfőzzük. A csirkemellet kockára vágjuk, majd elkezdjük pirítani az olajon. Sózzuk, borsozzuk, majd ha megpirult, kiszedjük a serpenyőből. A papr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyértésztánál lágyabb tésztát dagasztok. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd 4 egyforma darabba vágom. Vékonyra nyújtom, átteszem egy sütőpapírra. Megkenem pizzaszósszal é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát megcsinálom+Tepsibe+Bele a töltelék.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent egy tálba teszünk, összegyúrjuk. Vizes kézzel pogácsákat vagy rudakat formázunk. Bevagdossuk, megkenjük tojássárgájaval, megszórjuk szezammaggal, lenmaggal, bármivel. 200...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű