menu

Családireceptkönyv.hu

Spárgás-parmezános penne


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tészta főzéshez

166.6 g tészta - penne (száraz)
víz


A tésztára

333.3 g zöld spárga
20 ml olívaolaj
0.6 kis fej vöröshagyma
0.6 teáskanál só
0.6 teáskanál kakukkfű (friss, vagy szárított)
33.3 g sajt - parmezán

Elkészítés:


A spárga fás szárát levágjuk, azt nem használjuk fel.
A megmaradt zsenge részt meghámozzuk.
A meghámozott spárga végeit levágjuk, azok egészben kerülnek az ételbe, a szárát pedig 0,5-1 cm-es darabokra várjuk.
A pennét enyhén sós vízben 8 perc alatt készre főzzük.
A hagymát apróra vágjuk, a kakukkfű leveleit lehúzzuk a száról.
A hagymát üvegesre pirítjuk a felforrósított olívaolajon.
Mikor szép üveges, rátesszük a spárgát. Magas hőn összepirítjuk kb. 4 perc alatt.
Ekkor felöntjük a penne tészta főzőlevével. 100 ml kell ehhez. Majd sózzuk.
Kb. újabb 4 percen át pároljuk.
Hozzáadjuk a kakukkfű leveleit, és az al dentére főzött pennét. 2 percig pirítjuk ezeket is.
Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, jól összeforgatjuk, még kb. 2 percig hőkezeljük, és kész is.
Az eredmény egy minden várakozást felülmúló mennyei Spárgás-parmezános penne!

Trükkök, tippek, praktikák:


Próbáld ki, amíg tart a spárga szezon!! ;)

Spárgás-parmezános penne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Húsvéti pite
Húsvéti pite

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és fél órán át hűtőben pihentetjük. Enyhén sós vízben félpuhára főzzük a zöldségeket, majd leszűrjük. Elkeverjük a tejfölt három tojással és a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
Ludo testo
Ludo testo

U mlako mleko staviti kvasac, šecer i so, pa ostaviti da kvasac nadođe. Za to vreme pripremiti ostale sastojke, brašno prosejati, staviti u dublju posudu, dodati ulje, kiselo mleko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Slambuc
Slambuc

A szalonnát süssük zsírjára, majd adjuk hozzá az össze tört tésztát és pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymákat hozzá, majd amikor már ropogós a tészta és a hagyma is puhult, adjuk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai pirított tészta
Kínai pirított tészta

A vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposztát, így p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk