A tészta főzéshez
166.6 g tészta - penne (száraz)
víz
só
A tésztára
333.3 g zöld spárga
20 ml olívaolaj
0.6 kis fej vöröshagyma
0.6 teáskanál só
0.6 teáskanál kakukkfű (friss, vagy szárított)
33.3 g sajt - parmezán
A spárga fás szárát levágjuk, azt nem használjuk fel.
A megmaradt zsenge részt meghámozzuk.
A meghámozott spárga végeit levágjuk, azok egészben kerülnek az ételbe, a szárát pedig 0,5-1 cm-es darabokra várjuk.
A pennét enyhén sós vízben 8 perc alatt készre főzzük.
A hagymát apróra vágjuk, a kakukkfű leveleit lehúzzuk a száról.
A hagymát üvegesre pirítjuk a felforrósított olívaolajon.
Mikor szép üveges, rátesszük a spárgát. Magas hőn összepirítjuk kb. 4 perc alatt.
Ekkor felöntjük a penne tészta főzőlevével. 100 ml kell ehhez. Majd sózzuk.
Kb. újabb 4 percen át pároljuk.
Hozzáadjuk a kakukkfű leveleit, és az al dentére főzött pennét. 2 percig pirítjuk ezeket is.
Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, jól összeforgatjuk, még kb. 2 percig hőkezeljük, és kész is.
Az eredmény egy minden várakozást felülmúló mennyei Spárgás-parmezános penne!
Próbáld ki, amíg tart a spárga szezon!! ;)
A ricottát összekeverjük a tojássárgákkal Belereszeljük a parmezánt, a szerecsendiót, a csipet sót és borsot. Hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk. Nudlikat készítünk, majd ezeke...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: NehézForró, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amíg a tészta fő, kevés olajon megpirítjuk a bacont. A tésztát leszűrjük, majd visszarakjuk a tűzre egy edényben és összekeverjük a baconnel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat hevítek, belekeverem a paradicsomot, sózom, fűszerezem, felöntöm a vízzel és a tejjel, majd felforralom. A húst elkeverem a tojással, sóval, zúzott fokhagymáva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÉn jó hosszú frankfurti virsliket kaptam (nálunk ez van a boltban csak), ezért félbe törtem őket. A bögrém-apukám ezer éves pöttyös bögréje, ami 3 dl-es, ha csurig töltöm. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű