Családireceptkönyv.hu

Spárgás-parmezános penne


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tészta főzéshez

166.6 g tészta - penne (száraz)
víz


A tésztára

333.3 g zöld spárga
20 ml olívaolaj
0.6 kis fej vöröshagyma
0.6 teáskanál só
0.6 teáskanál kakukkfű (friss, vagy szárított)
33.3 g sajt - parmezán

Elkészítés:


A spárga fás szárát levágjuk, azt nem használjuk fel.
A megmaradt zsenge részt meghámozzuk.
A meghámozott spárga végeit levágjuk, azok egészben kerülnek az ételbe, a szárát pedig 0,5-1 cm-es darabokra várjuk.
A pennét enyhén sós vízben 8 perc alatt készre főzzük.
A hagymát apróra vágjuk, a kakukkfű leveleit lehúzzuk a száról.
A hagymát üvegesre pirítjuk a felforrósított olívaolajon.
Mikor szép üveges, rátesszük a spárgát. Magas hőn összepirítjuk kb. 4 perc alatt.
Ekkor felöntjük a penne tészta főzőlevével. 100 ml kell ehhez. Majd sózzuk.
Kb. újabb 4 percen át pároljuk.
Hozzáadjuk a kakukkfű leveleit, és az al dentére főzött pennét. 2 percig pirítjuk ezeket is.
Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, jól összeforgatjuk, még kb. 2 percig hőkezeljük, és kész is.
Az eredmény egy minden várakozást felülmúló mennyei Spárgás-parmezános penne!

Trükkök, tippek, praktikák:


Próbáld ki, amíg tart a spárga szezon!! ;)

Spárgás-parmezános penne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizzatészta
Pizzatészta

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kelt pizzatészta
Kelt pizzatészta

A langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és negyed óráig érni hagyjuk a kovászt, amíg habos nem lesz a teteje. A li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabolcs
Tejszínes-cukkínis tészta
Tejszínes-cukkínis tészta

A cukkínit vágd ketté majd vágd fel vastagabb darabokra, vegyél elő egy serpenyőt és magas lángon pici olajjal süsd ropogósra (barnára) kívül, de belül ne legyen nagyon puha, vedd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szénhidrátmentes tészta (Szafi)
Szénhidrátmentes tészta (Szafi)

A tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk