A tészta főzéshez
166.6 g tészta - penne (száraz)
víz
só
A tésztára
333.3 g zöld spárga
20 ml olívaolaj
0.6 kis fej vöröshagyma
0.6 teáskanál só
0.6 teáskanál kakukkfű (friss, vagy szárított)
33.3 g sajt - parmezán
A spárga fás szárát levágjuk, azt nem használjuk fel.
A megmaradt zsenge részt meghámozzuk.
A meghámozott spárga végeit levágjuk, azok egészben kerülnek az ételbe, a szárát pedig 0,5-1 cm-es darabokra várjuk.
A pennét enyhén sós vízben 8 perc alatt készre főzzük.
A hagymát apróra vágjuk, a kakukkfű leveleit lehúzzuk a száról.
A hagymát üvegesre pirítjuk a felforrósított olívaolajon.
Mikor szép üveges, rátesszük a spárgát. Magas hőn összepirítjuk kb. 4 perc alatt.
Ekkor felöntjük a penne tészta főzőlevével. 100 ml kell ehhez. Majd sózzuk.
Kb. újabb 4 percen át pároljuk.
Hozzáadjuk a kakukkfű leveleit, és az al dentére főzött pennét. 2 percig pirítjuk ezeket is.
Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, jól összeforgatjuk, még kb. 2 percig hőkezeljük, és kész is.
Az eredmény egy minden várakozást felülmúló mennyei Spárgás-parmezános penne!
Próbáld ki, amíg tart a spárga szezon!! ;)
1. Egy nagy tálba kimérjük a kukoricadarát és a vizet, jól megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, és folyamatos keverés mellett bő 5 perc alatt sűrűre főzzük. Hogy krémesebb legyen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, majd a liszttel, a tejföllel és a sóval tésztát gyúrunk belőle. A nem túl lágy tésztát letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb. fél órán át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizstésztát egy tálba tettem, leöntöttem forró vízzel és 10-15 percig lefedve hagytam. ezután leöntöttem róla a vizet. Egy kis lábosban, kis lángon, kb 5 percig melegítettem kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha nagyon összeáll...
Elkészítési idő: 15perc+sütés Nehézség: Könnyű