Családireceptkönyv.hu

KAVART TÚRÓS RECEPT


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
A töltelékhez:

50 dkg finom túró
1 citrom reszezelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
A megszóráshoz:

porcukor

Elkészítés:


A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

Nagyon finom, jó étvágyat kívánok!

Trükkök, tippek, praktikák:


Túró helyett reszelt almával is el lehet készíteni (Kavart almás). Egyszerű és gyors, nagyon finom süti!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik, Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

A burgonyákat héjában megfőzzük, majd héjukat lehúzzuk. Ha már nem forrók burgonyanyomóval összetörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. (Ezt lehet előző este is elkészíteni, hogy telj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Hagymás nokedli sajtszósszal
Hagymás nokedli sajtszósszal

A sült hagymából 4 evőkanálnyit félreteszünk a tálaláshoz, aztán a többit finomra őröljük egy kávédarálóban. A nokedlitésztához az őrölt hagymát összekeverjük egy tálban a lisztt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Milánói spagetti
Milánói spagetti

Egy nagy edényben felteszünk vizet forrni. Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat: nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra (kb 1x1 cm) a sonkát (ezért egybe...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hajtovány - Sajtos, sonkás
Hajtovány - Sajtos, sonkás

A lisztet egy tálba beleszitáljuk, az élesztőt felfuttatjuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falától elváló, de puha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk