Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

KAVART TÚRÓS RECEPT


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
A töltelékhez:

50 dkg finom túró
1 citrom reszezelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
A megszóráshoz:

porcukor

Elkészítés:


A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

Nagyon finom, jó étvágyat kívánok!

Trükkök, tippek, praktikák:


Túró helyett reszelt almával is el lehet készíteni (Kavart almás). Egyszerű és gyors, nagyon finom süti!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik, Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Diós nudli lekvárral
Diós nudli lekvárral

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk. Egy krumplinyomóval (vagy villával) széttörjük, hozzáadjuk a 3 dkg vajat, a réteslisztet és egy kevés sót....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-csirkés tészta
Sajtos-csirkés tészta

Tégy fel egy lábosban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, és sózd meg. Főzd körülbelül tíz perc alatt roppanósra. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. A húst vágd kisebb...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött korongok
Töltött korongok

Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk.Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korong...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
anya--Pirított dara
anya--Pirított dara

1.) A búzadarát az olajon állandó kavargatás mellett aranybarnára pirítjuk nagyon alacsony lángon dolgozunk végig. 2.) Lobogó sós vizzel apránként felengedjük. (Közben kever...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk