Családireceptkönyv.hu

Sajtos makaróni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dkg liszt
4 dkg vaj
4 dl tej
25 dkg makaróni
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
2 db tojásfehérje habnak
A tészta tetejére:
kicsi vaj
sajt
só izlés szerint

Elkészítés:


Először a besamelt kell elkészíteni: a 4 dkg vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne a 4 dkg lisztet, majd 4 dl tejjel felöntjük, besűrítjük, kihűtjük.
25 dkg makarónit sós vízben megfőzünk, leszűrjük.
A két tojás fehérjét kemény habbá verjük.
Összekeverjük a besamellel a kifőtt makarónit, tejfölt, 2 tojás sárgáját, 10 dkg reszelt sajtot, végül a felvert tojáshabot. Izlés szerint lehet sózni.

Egy jénai tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal, belesimítjuk a kész masszát, a tetejére vajdarabkákat, és sajtot szórunk. A jénai tálam mérete: kb 30x20 cm
180 C fokon - én légkeveréssel - középen megsütjük. Addig kell sütni, amíg a teteje pirosra sül. Jó étvágyat!

Sajtos makaróni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Finom galuska ( nokedli )
Finom galuska ( nokedli )

elkeverem a tojásokat a tejföllel -lassan adagolom a lisztet +csipet sót sürü palacsinta tésza állagú kell ,hogy legyen ,ha túl keményre sikerül kevés vizzel higitjuk -10...

Elkészítési idő: 10
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Koktélrákos spagetti
Koktélrákos spagetti

Feltesszük a spagettit sós vízbe főni, de csak roppanósra főzzük. Közben egy tepsiben az olívaolajat felhevítjük belerakjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a rákot, sózzuk,megfuttatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Majorannás-csirkés tészta
Majorannás-csirkés tészta

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a szintén felkockázott paprikákat, a zúzott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai palacsinta egyszerűen
Amerikai palacsinta egyszerűen

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, majd addig keverjük, amíg sűrű, egynemű tésztát nem kapunk. A fehérjét egy csipet cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk