1 kg csuszatészta,
20 dkg vaj,
25-30 dkg baracklekvár,
30 dkg darált mák,
30 dkg porcukor,
10 dkg rumban áztatott mazsola,
4 tojás,
3 pohár tejföl,
morzsa,
reszelt citromhéj
A tésztát kifőzzük, leszúrjuk. A tojások sárgáját simára keverjük a vajjal és a porcukorral, reszelt citromhajjel, áztatott mazsolaival. Hozzátegyük a tejfolt, illetve a cukorral felvert 4 tojás habját, valamint a leszűrt tésztát. Lazán összekeverjük. Egy tepsit vajjal kikenünk, megszórjuk morzsával, majd beletesszük a tésztamassza harmadát. Megszórjuk bőven makkal, újra tészta, baracklekvár, mák, tészta stb., míg el nem fogy az anyag (a teteje tésztás massza legyen). Sütőben körülbelül fel óra alatt pirosra sutjuk. Felkockázva találjuk.,
1. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. 2. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat. 3. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt 1 csipet cukorral, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást. Összemorzsoljuk benne, majd hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítjuk, a sonkát kis kockákra vágjuk. Közben feltesszük forrni a tészta vizét. Olajon a hagymát kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkakockákat, és együtt pir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű