menu

Családireceptkönyv.hu

Makaróni tejszínes parajjal


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 2 főre
» 1 ek só
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 db paradicsom
» 2 ek étolaj
» 1 csipet bors
» 2 dl tejszín
» 40 dkg makaróni
» 1 ek ételízesítő
» 1 mk törött fekete bors
» 25 dkg paraj

Elkészítés:



A makarónit sós vízben megfőzzük, és meleg vízzel leöblítve jól lecsöpögtetjük. Közben a felforrósított olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, valamint a megmosott és kis kockákra vágott paradicsomot. Rátesszük az ugyancsak megmosott, erektől megszabadított, és nagyon vékony csíkokra aprított parajt. Néhány percnyi pirítás után ráöntjük a tejszínt. A Vegetával meg a törött borssal fűszerezzük. Jól összeforraljuk, majd az így keletkezett sűrű mártást tálaláskor ráöntjük a makarónira. Átkeverjük és azonnal tálaljuk.

Makaróni tejszínes parajjal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Egyedényes zöldséges spagetti recept
Egyedényes zöldséges spagetti recept

Egy nagy fazékba vagy nagy serpenyőbe tegyük bele az összes alapanyagot: spagettit, vékonyra szelt gombát, cukkinit és hagymát, valamint a zöldborsót és a friss oregánó vagy kakukk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bécsi túrós palacsinta
Bécsi túrós palacsinta

A tojásokat keverd össze a sóval, a rummal, a tejjel, majd szitáld hozzá a lisztet. Dolgozd simára, és fokozatosan add hozzá a szénsavas ásványvizet. Végül keverd hozzá az olajat i...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egészséges pupusas
Egészséges pupusas

A tésztát begyúrjuk, serpenyő átmérőjétől függően 6-8 részre szedjük, kis golyókat formálunk belőle, kerekre kinyújtjuk, egészen vékonyra. Közepére halmozunk egy kis tölteléket és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöldbabos, szezámos sertés csíkos tészta
Zöldbabos, szezámos sertés csíkos tészta

Forralj fel kb. 1,5 liter vizet 1 kk. sóval. 10 perc alatt főzd benne al dente állagúra a tésztát (átfőtt, de nem túl puha). Vágd pár milliméter vastag csíkokra a tarja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk