- 200 gr Schär Mix B liszt
- 150 gr Beiker kenyérliszt
- 2,5 dl tej (nálam laktózmentes)
- fél kocka friss élesztő
- 1 kk kristálycukor
- 1 kk Fiber Husk
- 1,5 kk só
- 1 tojás a kenéshez
- 2 ek olaj
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttattam, a liszteket és a többi hozzávalót (a tojás kivételével) egy tálba mértem. A felfutott élesztőt hozzáöntöttem, majd robotgép dagasztóspiráljával jól összedolgoztam, közben hozzáadtam az olajat. Meglepően könnyen kezelhető, rugalmas, nyújtható tésztáttkaptam.
Aki sütött már ilyen liszttel, azt tudja, hogy ez mekkora nagy ajándék! :)
Mielőtt kinyújtottam volna a tésztát, összeállítottam a tölteléknek valót... Kell hozzá 100 gr vaj, 100 gr reszelt sajt és 50 gr sonka. Ez volt az eredeti felállás a receptben, amit Bokor Boglárkának köszönhetek a facebook-os csoportban! :) Én viszont tettem még bele paprikás kolbászt is, plusz még a laktüzmentes Medve sajtot és pizzakrémmel spékeltem az egészet! :)
Tehát a tésztát kinyújtottam, megkentem puha vajjal, az egyik felét pluszban pizza szósszal is, majd megszórtam reszelt sajttal, rádaraboltam a Medve sajtot, jött a sonka és a kolbász felesben elosztva
Az egészet ezután egy rúdba feltekertem
Majd egy jó éles késsel háromszög formákat vágtam a rúdból.
Tetejüket megkentem felvert tojással, majd megszórtam szezám- és köménymaggal.
50 fokos sütőben kelt kb. 20 percet, majd 200 fokon sütöttem pirulásig, az időt nem néztem...
Ugye nem kell részleteznem, hogy micsoda isteni illata volt sütés közben.. :) Nagyon-nagyon finom lett, egyáltalán nem érezhetó a gluténmentes liszt íze, simán leveri a búzásat! :))
Ennek örömére most készül a következő adag, már sima búzaliszttel a srácoknak. Szóval aki szeretné elkészíteni nem GM verzióban, ne késlekedjen, a recept u.a, csak a gluténmentes liszt helyett sima lisztet használjon!
Ennek a finomságnak csak a képzelet szab határt! Méghozzá azért, mert százféleképpen elkészíthető! Édesen: mákosan, diósan, csokisan, túrósan, sósként pedig sajtosan, sonkásan, kolbászosan, pizzakrémmel töltve stb.....!
Én most a sonkás-kolbászos-sajos-pizzakrémes verziót választottam, a facebbok-on található Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok csoportban (ahol én is tag vagyok), sonka-kolbász töltelékkel készítették el és ehhez képest csak picit szerettem volna változtatni, mielőtt tesztelem a többi, esetleges édes verziót is. Egyébként sima búzás verzióban is megtalálható ez a recept fent a neten, kb. 40 perc alatt elkészíthető és a hatás nem marad el, azt garantálhatom! :)
A penne tésztát odatesszük főni olajos, sós vízbe (kb. 8 perc). Közben olajon pirítjuk egy kicsit a darált húst, amikor már kifehéredett, és a zsiradékot/folyadékot elkezdte eresz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom, kissé megpirítom, rádobom a húst, amit kevergetés közben fehérre pirítom és aztán a fűszereket és a zúzott fokhagymát hozzáadom, lefedem, takarékra zárom,...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát kétszer átdaráljuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel, az elmorzsolt élesztővel, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval, a borssal. Ha a tészta már teljesen s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a parmezánt, hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. 2. Közben a petrezsely...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz