0,5 kg liszt
1 tk só
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
5 evőkanál napraforgó olaj
5 dl napraforgó olaj a sütéshez
1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztbe teszünk sót, és a felfutott élesztővel, az 5 ek olajat és annyi langyos tejet, amennyit felvesz, könnyű tésztát készítünk.
Letakarva fél órát kelni hagyjuk.
A tésztát kicsit kilapítjuk és kisebb darabokat tépünk ki belőle. A darabokat kicsit meghúzzuk, hogy 1 cm vastag alakzatok legyenek.
A forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Ízlés szerint fokhagymával, sajttal, tejföllel tálaljuk.
A gombát és a hagymát megtisztíjuk, felszeleteljük - nem túl apróra. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Közben a tésztát is lehet főzni - sós vízben. Teflonos wokban olív...
Elkészítési idő: 30 percA tésztát sós forró vízben kifőzöm. Nem teljesen, csak annyira, hogy kicsit maradhat roppanós is. Az Olasz úgy mondja, hogy al dente. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinszt...
Elkészítési idő:Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, ho...
Elkészítési idő: