Családireceptkönyv.hu

LÁNGOS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



0,5 kg liszt

1 tk só

2,5 dl tej

2,5 dkg élesztő

1 teáskanál cukor

5 evőkanál napraforgó olaj

5 dl napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés:


1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztbe teszünk sót, és a felfutott élesztővel, az 5 ek olajat és annyi langyos tejet, amennyit felvesz, könnyű tésztát készítünk.

Letakarva fél órát kelni hagyjuk.

A tésztát kicsit kilapítjuk és kisebb darabokat tépünk ki belőle. A darabokat kicsit meghúzzuk, hogy 1 cm vastag alakzatok legyenek.

A forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Ízlés szerint fokhagymával, sajttal, tejföllel tálaljuk.

LÁNGOS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés-gombás penne
Csirkés-gombás penne

A gombát és a hagymát megtisztíjuk, felszeleteljük - nem túl apróra. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Közben a tésztát is lehet főzni - sós vízben. Teflonos wokban olív...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dél-Olasz rakott húsos penne
Dél-Olasz rakott húsos penne

A tésztát sós forró vízben kifőzöm. Nem teljesen, csak annyira, hogy kicsit maradhat roppanós is. Az Olasz úgy mondja, hogy al dente. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós – baconos pogácsa
Túrós – baconos pogácsa

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk