Amire szükségünk lesz :
-500 gramm burgonya
-olaj
- só, bors
-sonka, sajt
-1 db tojás
A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, ekkor hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl ragadós tésztát kapunk.
Kettészedjük a tésztát, és az egyik felét egy serpenyő aljába tesszük, majd beletesszük a sajtot és a sonkát. Elkezdjük sütni, takarékon, hogy nehogy megégjen. Néha amikor már érezni a sült tészta illatát alá nézünk, hogy nem-e égett oda. Akkor jó, ha aranybarna a tészta. Ha elértük a megfelelő színt,kivesszük, és megsütjük a másik oldalát is.
A húsgombóchoz nagyon apróra vágjuk a hozzávalókat és összegyúrjuk. Falatnyi gombócokat formázunk belőle, majd egy nagyobb, mélyebb, felhevített serpenyőben kérgesítjük a gombócok...
Elkészítési idő: 1,5A tésztát szárazon beleszórjuk egy tűzálló tálba. A többi hozzávalót - a szalonna kivételével - összekeverjük, és ráöntjük a tésztára. Csíkokra vágott szalonnát rakunk a tetejére...
Elkészítési idő:A krumplit jól megmosom és héjában megfőzöm. Ha kész héját lehúzom és krumplinyomóval áttöröm. Sózom, hozzáadom a zsírt és mikor meghűlt hozzáadom a tojást és annyi lisztet, hogy...
Elkészítési idő: