menu

Családireceptkönyv.hu

Húsvéti kalácstorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


26 cm átmérőjű tortasütő
3,3 dl tej,
50 dkg finomliszt,
1 ek búzasikér,
5 dkg porcukor,
1 cs. szárított élesztő, /v.1/2 kocka/
2 tojássárgája,
6 dkg ráma,
1 km só,

Elkészítés:


A száraz elemeket alaposan összekevertem egy tálban.
A tejet meglangyosítottam a vajjal, és belekevertem a tojások sárgáit is, és beleöntöttem a kenyérsütő gépbe. Beleöntöttem a száraz anyagokat, majd mélyedést csináltam a lisztbe, és beletettem az élesztőt is. Dagasztó, kelesztő programra tettem. Dagasztás után /ami kb 20 perc/, a gépet kikapcsoltam és a kalácsot hagytam még 40 percig kelni a gépben.
A kelt tésztát óvatosan kiemeltem egy tálcára, vigyázva, hogy ne gyűrődjön.
Két részre vágtam, 1/3-ad, és 2/3-ad részre.
Egy 26 cm átmérőjű formát kivajaztam.
Középre tettem a kisebb tésztadarabot.
A nagyobb részt 3 egyforma darabra vágtam, amelyeket egyenként 60-65 cm hosszúra nyújtottam úgy, hogy a két végénél fogva óvatosan két irányba húztam őket.
Ezekből fonatot készítettem, és óvatosan körbevontam vele a középső tésztát.
A kalács tortát felvert tojással átkentem, és betettem a hideg sütőbe és még hagytam kelni 30 percet. Bekapcsoltam a sütőt 180 fokra és 35 percig sütöttem. 10 perccel a sütőbe rakás után sütőpapírral lefedtem a kalácsot, hogy ne égjen meg túlságosan a teteje.

Húsvéti kalácstorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paleo tortilla
Paleo tortilla

A tojásokat kikeverjük a zsírral és a vízzel, majd belekeverjük a liszteket és a sót. Kevés kókuszzsíron kisütjük, 1-2 perc kell oldalanként, nem ragad le, könnyen feljön. Ebből...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nyitrai
Tejszínes-gombás fettuccine,  bivalymozzarellával
Tejszínes-gombás fettuccine, bivalymozzarellával

1. Egy lábasnyi vizet felrakunk főni, majd ha forr sózzuk, és rakjuk bele a tésztát. Kb. 10 perc kell neki míg Al Dente nem lesz. 2. Miközben fő a tésztánk, egy serpenyőbe melegí...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrópizza
Túrópizza

Dolgozd össze a hozzávalókat, majd amikor összeállt a tészta, tedd be legalább 10 percre a hűtőbe pihenni. A tésztát oszlasd el egy sütőpapírral borított tepsiben. Kis kókuszzsí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Angyalkalács
Angyalkalács

bedagasztani, 6 felé osztani mindegyiket kisodorni, megkenni :20 dkg cukor 1 vaj 3 kanál kakao( összekerni) ezzel megkenni felsodorni 3 darabbol fonni, sütöpapirra tenni megkenni s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk