2 csokor medvehagyma
5-10 dkg parmezán vagy valamilyen hosszan érlelt sajt
2-3 evőkanál olívaolaj
2 marék pirított mogyoró vagy tökmag
ízlés szerint só, bors
rizstészta (vagy bármilyen más egészségesebb tésztaféle)
A megmosott medvehagymát összeszecskázod, durvára.
A mogyorót kicsit összetöröd, és szárazon megpirítod serpenyőben.
Ezeket a sajttal, olívaolajjal együtt beleteszed egy darálóba, és jó alaposan összedarálod, és már kész is vagy.
A tésztát megfőzöd, és összekevered a pestoval.
A tészta hozzávalóit összedagasztjuk. (A kenyérsütőgép nagy segítség.) Hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítjuk és kettévágjuk. (Ha kissebb hajtoványokat szeretnén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. Kevés étolajat felhevítünk és a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, majd félretesszük. A túrót összekeverjük a tejföllel és beleforgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, félretesszük. A gombát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a gombá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bolognaihoz a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, majd kevés olajon megdinszteljük,hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, kevés vizet (vagy húsleves alaplevet), majd puhára páro...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz