10 dkg vaj
4 evőkanál liszt
8 dl tej
25 dkg + 10 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
15 dkg füstölt kolbász, sonka vagy bacon
1 csomag penne vagy farfalle tészta
A vajból, lisztből és tejből besamel mártást készítek. Ízesítem fokhagymával. borssal, szerecsendióval, sóval. Ha kész belereszelek 25 dkg sajtot vagy 2 tömlős sajtot. Közben kifőzök egy csomag penne tésztát vagy masnitésztát (farfalle). Összekeverem a sajtos besamel mártással. Felét kivajazott, morzsával megszórt jénai edénybe öntöm. Kolbászkarikát, sonkakockát rárakok. Majd a tészta másik fele, tetejére reszelt sajt. Mehet a sütőbe 220 fokra 30 percre.
1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a mar...
Elkészítési idő:Csirke: A hozzávalókból a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítek. Legalább 20 percet pihentetem (tojás és tej szándékosan nincs benne, mert enélkül marad ropogós sülés utá...
Elkészítési idő: 1 óra- Az olívaolajat felhevítjük, majd rátesszük a darált marhahúst. - Amikor félig kifehéredik a hús, rászórjuk az apró kockára vágott sárgarépát. - Amikor a marhahús teljesen k...
Elkészítési idő: 70 percA lisztet a tojássárgáját a cukrot és a sót egy keverőtálba tesszük. Belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a langyos tejet. Dagasztólapáttal ruganyos tésztát gyúrunk és langyos...
Elkészítési idő: