menu

Családireceptkönyv.hu

Empanada


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: kb. 14-16 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


TÉSZTA:

1/2 kg liszt
7 dkg zsír
7 dkg margarin
2 dl víz
1 tk. só
1 tk. piros paprika
1 tk. porélesztő (vagy egy csomag sütőpor)

TÖLTELÉK:

20 dkg darált hús
1 paradiscom
1 fej hagyma
borsó, kukorica egy egy marokkal
só, bors, kömény, ha van szójaszósz

Elkészítés:


Tésztát összeállítjuk, a vizet apránként hozzáadjuk majd kb. egy órát pihentetjük. Kb. 2 mm vastagra nyújtjuk és kb. 14 cm-es köröket szaggattunk belőle. A közepére halmozzuk a tölteléket a szélét megkenjük vízzel és ügyesen félbehajtuk. A széleket lenyomkodjuk villával, a tetejét megkenjük tojással.
180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

Empanada

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés palacsinta
Bögrés palacsinta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan belefor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: valéria
Tortilla lap
Tortilla lap

elkészítés A tészta hozzávalóit robotgépben összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva pihentetjük fél órát a hűtőben. A tésztát tíz egyenlő részre osztjuk és enyhén lisztezett mu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos csavart
Baconos csavart

A leveles tésztát kettéveszem, majd vékonyra (3 mm) kinyújtom. Megkenem fokhagymás tejföllel, megszórom sajttal, majd bacont fektetek rá, és vékony csíkokra vágom fel a tésztát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: evilany
Krumplis lángos
Krumplis lángos

Kb. fél-1 kg krumplit megfőzünk sós vízben. Ha megfőtt,leszűrjük és melegen áttörjük. Kb fél kg liszttel és 2 kk.sóval összekeverjük. 1 dl tejben fél csomag élesztőt felfuttatunk é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk