TÉSZTA:
1/2 kg liszt
7 dkg zsír
7 dkg margarin
2 dl víz
1 tk. só
1 tk. piros paprika
1 tk. porélesztő (vagy egy csomag sütőpor)
TÖLTELÉK:
20 dkg darált hús
1 paradiscom
1 fej hagyma
borsó, kukorica egy egy marokkal
só, bors, kömény, ha van szójaszósz
Tésztát összeállítjuk, a vizet apránként hozzáadjuk majd kb. egy órát pihentetjük. Kb. 2 mm vastagra nyújtjuk és kb. 14 cm-es köröket szaggattunk belőle. A közepére halmozzuk a tölteléket a szélét megkenjük vízzel és ügyesen félbehajtuk. A széleket lenyomkodjuk villával, a tetejét megkenjük tojással.
180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
.mint a nokedlit úgy szaggatjuk,ez egy puhább szerkezetű nokedli nem a hagyományos de 0 ch van benne
Elkészítési idő:Olajos, sós vízben megfőzzük a tésztát. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kevergetés mellett (ez fontos, mert nagyon hamar meg...
Elkészítési idő:Serpenyőbe öntöm, feltétet rápakolom, fedő alatt pici lángon 10-15 perc alatt megsütöm.
Elkészítési idő:1. A tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával, a füstölt sonkát pedig felkockázzuk. 2. A csemegehagymát megmossuk és felkarikázzuk, a lila hagymát pedig apróra vágjuk....
Elkészítési idő: