Családireceptkönyv.hu

Empanada


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: kb. 14-16 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


TÉSZTA:

1/2 kg liszt
7 dkg zsír
7 dkg margarin
2 dl víz
1 tk. só
1 tk. piros paprika
1 tk. porélesztő (vagy egy csomag sütőpor)

TÖLTELÉK:

20 dkg darált hús
1 paradiscom
1 fej hagyma
borsó, kukorica egy egy marokkal
só, bors, kömény, ha van szójaszósz

Elkészítés:


Tésztát összeállítjuk, a vizet apránként hozzáadjuk majd kb. egy órát pihentetjük. Kb. 2 mm vastagra nyújtjuk és kb. 14 cm-es köröket szaggattunk belőle. A közepére halmozzuk a tölteléket a szélét megkenjük vízzel és ügyesen félbehajtuk. A széleket lenyomkodjuk villával, a tetejét megkenjük tojással.
180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

Empanada

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilvásgombóc
Szilvásgombóc

Főzd meg héjában a krumplit, ha kész, vedd le a tűzhelyről, és még melegen hámozd meg. Hagyd egy kicsit kihűlni, hogy tudj vele dolgozni, de ne várd meg, míg jéghideg lesz, a langy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai canelloni
Bolognai canelloni

A bolognai raguval kezdünk: finomra aprítjuk a vöröshagymát és egy löttyintésnyi olívaolajon párolni kezdjük. A sárgarépát megtisztítjuk, majd lereszelve a hagyma mellé dobjuk, aho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Francia kel
Francia kel

Ragut készítünk: Kizsírozott tűzálló tál aljára pár szelet bacon, rá egy vékony tésztaréteg, rá a kelragu baconkockákkal, rá egy tésztaréteg , ezt ismételjük, legfelülre tészta. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk